Plastic in Malawi

Tijdens onze reis in Malawi, waarbij we redelijk wat in busjes gezeten hebben, zagen we overal om ons heen plastic. Alles van plastic flesjes tot verpakkingen kon je aan de rand van de straat vinden. Op elke hoek en langs elke weg. Na wat navragen bleek dat het heel gewoon was. Ze wisten niet wat ze ermee moesten doen. Recyclen is te duur, dus gooiden ze het maar op de grond. Iets wat je hier in Nederland niet voor kunt stellen.

Behalve veel plastic waren er ook heel veel gaten met daarin afval. Dat was hun manier van afval weggooien. Het gat maakten ze weer dicht als het vol was en dan maken ze gewoon weer een nieuw gat.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of jeverink
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.