Impact van Afrika op mij en mijn omgeving

Het is nu al een hele tijd geleden dat ik naar Malawi ben geweest. De nieuwigheid is er af. In Malawi heb ik veel dingen geleerd en gezien. Ik heb natuurlijk aan de mensen om mij heen verteld over mijn reis, foto's laten zien en geprobeerd uit te leggen wat het voor mij betekende. In het begin had ik het er heel veel over, nu minder. Je merkt ook dat eerst je omgeving heel erg mee doet maar dat bij hun veranderingen sneller vervagen dan bij jezelf want jij hebt de herinneringen en zij niet. Toch hebben mensen om mij heen veel interesse in de mensen daar, wat ik heb gezien en wat ik heb gedaan om daar te komen. 
Ik merk aan mijn vrienden die mee zijn gegaan dat we een verandering hebben in onze houding in het leven. Je waardeert dingen die vanzelfs sprekend zijn en je hebt een beter idee van de problemen in de wereld. Ook heb je, als je iets als dit hebt gedaan een andere houding ten opzichte van problemen. Niks is onmogelijk! Je kan alles leren, begrijpen, beter maken en proberen en ik denk dat ik dit ook vooral heb meegegeven aan mensen in mijn omgeving. Door op reis te zijn gegaan heb ik laten zien dat je dingen kan waar maken als je ergens je best voor doet! 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Frederique
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
2
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.