Photo
Title: Millenniumdoelen in Nederland: Een duurzamere samenleving.
Millenniumdoelen in Nederland: Een duurzamere samenleving.

Millenniumdoelen in Nederland: Een duurzamere samenleving.

Media of Frederique
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Millenniumdoelen in Nederland: Een duurzamere samenleving.

Millenniumdoelen in Nederland: Een duurzamere samenleving.

Millenniumdoel 7: in 2015 leven meer mensen in een duurzaam milieu. Dit vind ik een heel belangrijk millennium doel. Veel landen zijn al bezig met dit doel te verwezelijken. Nederland is hier ook mee bezig maar we staan op plaats 24 van duurzame landen. Nog lang niet in de top, terwijl Nederland wel een land is dat in de top zou kunnen en moeten staan op dit gebied. We zijn al wel bezig met zonnepanelen, elektrische auto's en groene stroom maar we zouden nog veel harder er aan moeten trekken. Ik vind het verontrustend om te bedenken dat sommige landen zo slecht met het milieu omgaan en dat de wereld hier door gaat veranderen. 
Daarom denk ik dat het belangrijk is om de jeugd meer bewust te maken van dit probleem. Zelf heb ik vorig jaar meegedaan met een milieu olympiade waarbij je een product moest bedenken die bijdraagt aan een beter milieu.  We zijn op een olympiade in Amsterdam, Zeeland en Brazilië geweest. Op al die olympiades waren nog veel meer andere groepjes allemaal bestaande uit leerlingen van ongeveer 15 - 18 jaar. En iedereen had producten of iedeen waarmee we het milieu kunnen verbeteren, en daar zaten ook echt hele goede dingen tussen die denk ik best in de praktijk zouden worden kunnen gebruikt. Het was leuk om te zien dat leerlingen er plezier in hadden om iets te doen voor het milieu.
Ik denk dat het millennium doel makkelijk te bereiken is als iedereen meedoet. Daarom denk ik dat het belangrijk is om mensen bewust te maken. Als we allemaal een klein beetje helpen door het afval goed te scheiden en wat vaker de fiets te pakken dan moet het lukken! 

More contributions of WorldSupporter author: Frederique
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]