Terugblik

Wauw, wauw, wauw... Wat een ervaring was de expeditie naar Uganda. Iedere dag denk ik er nog aan. Het heeft zo veel met mij gedaan. Mensen helpen die niets, werkelijk niets hebben. Om de glimlach op hun gezicht te zien. Wat mis ik het. Ja ik moet zeker eens een traantje wegpinken als ik terugdenk aan de geweldige tijd die ik in het prachtige Uganda heb beleefd. Alles mis ik, alles. De mensen, de gemoedelijkheid, de natuur, de rust en de voldoening. Wat heb ik genoten toen ik in de parel van Afrika mocht zijn. Dat ik deze kans heb gekregen, is voor mij een groot geschenk. Ik vond het spannend en ik wist niet wat ik kon verwachten. Wij als groep waren al erg lang met de voorbereidingen van onze reis bezig. Maar vanaf het moment dat ik in het vliegtuig stapte werd het opeens heel erg echt. Ik hield van de mensen en hun gastvrijheid, en ik houd nog steeds van ze. Nooit zal ik deze ervaring vergeten. Ik ben zo blij dat ik dit mocht meemaken. Het mooiste wat ik tot nu toe in mijn leven heb gedaan. Stiekem ben ik best wel heel erg trots op onze groep en dus ook op mezelf. Dat we dit met z'n allen hebben gedaan. Iedereen heeft elkaar gesteund, we waren één happy family! Ik heb het na de terugkomst erg moeilijk gehad. Ik miste Uganda en ik vond het moeilijk het een plekje te geven. Waar maakt iedereen zich druk om in Nederland?! Ik hier nog wel even last van gehad. Maar op een gegeven moment kom je weer in de stroom van school, sport en je normale leven, de verplichtingen. Alles wordt weer normaal en je moet door. Soms heb ik het nog moeilijk, maar ik kijk nu vooral terug op een hele mooie ervaring.

Ik ben het meest veranderd in het opzicht hoe ik naar het leven kijk. Veel positiever, veel hulpzamer. Ik ben er ook achter gekomen, dat ik van de mensen die dicht bij me staan, heel veel houdt.

Ik hoop dat ik andere mensen inspireer om ook iets voor de wereld te doen. Daarnaast wil ik in de toekomst graag weer ontwikkelingshulp in het buitenland doen. Maar eerst ga ik nu mijn middelbare school afmaken.

Ik heb genoten van dit avontuur. Ik kijk er met heel veel blijdschap op terug. Deze ervaring zal ik nooit vergeten... Nooit

Follow the author: ellenvandoormalen
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: ellenvandoormalen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]