vrijwilligerswerk in Can Tho

vrijwilligerswerk in Can Tho

En nog altijd een heerlijke tijd hier in Can Tho! Na de eerste dag met projecten hadden we weekend, elke zondag en maandag zijn we vrij en kunnen we de buurt wat verkennen. Zo ben ik met de anderen Can Tho zelf in gegaan en een aantal pagodes bekeken. Waarna we per ongeluk met schoenen aan naar binnen gingen kwam er een monnik achter ons aan met hele verhalen over hun levensstijl, heel interessant om te horen. Ze denken veel meer aan de natuur en mediteren veel over t leven. Zo anders dan hoe wij denken! 

Op dinsdag begon dan een ander project, Nhip cau. Hier ga ik samen met gwyneth heen. Dit project is een plek waar gehandicapte mensen van alles maken van kokosnoten. En dan ook echt alles, van tasjes tot bootjes tot hele huisjes tot in de details afgewerkt, echt heel knap! Deze spullen verkopen zij aan toeristen, maar hiervoor moeten ze dan wel engels kunnen praten en daarvoor zijn wij er. Er zijn 2 groepen, een lage en een hogere, zelf geef ik de hogere groep les. Eigenlijk kun je het geen groep noemen omdat het maar 2 personen zijn, maar daardoor is het heel persoonlijk en ook erg gezellig. Ze zijn erg gemotiveerd om te leren en het is leuk om gesprekken met hen te voeren. De grootste moeilijkheid is eigenlijk dat ze bepaalde klanken niet kunnen uitspreken. Bijvoorbeeld de s, t of f en vooral op t einde van een woord lukt ze bijna niet. Aan ons de taak om het engels wat meer verstaanbaar te maken, vind het een erg leuk project! Dit doe ik dinsdag donderdag en vrijdag, om half 8 in de ochtend, dus wel erg vroeg opstaan hier! 

Verder is een ander project Charity at hospital. Dit is een ziekenhuis waar alleen kruiden worden gegeven en geen echte medicijnen. Als je er rondloopt is het ook gek, studenten staan verschillende kruiden te verdelen over bakjes die dan aan patienten worden gegeven. Ik vraag me af of dit nu echt helpt.. Verder liggen ze met velen op een kamer, buiten de kamers staan bankjes waar families zitten te wachten. Ook is alles open en ziet het er niet heel hygiënisch uit, compleet anders dan in Nederland dus! Wij zitten in een ander deel voor t project. Toen we aankwamen mochten we helpen met groenten snijden. Ik kreeg meteen een gigantisch mes in mn handen gestopt, maar ze zagen al vrij snel hoe onhandig ik was, en haalden ze m snel weer weg ;) uiteindelijk konden we boontjes breken en andere 'veilige' dingen doen. Daarna konden we de groente in kleine stukjes snijden om vervolgens engels les te geven aan een paar mannen. Erg leuk om te doen, en weer de uitspraak proberen te verbeteren. Hierna gingen we zelf eten, bakjes rijst en veel groentes die ik nooit eerder heb gezien, leuk om te proberen! Alleen rijst met stokjes eten is wel echt ingewikkeld! Na gegeten te hebben konden we helpen met uitdelen van rijst. Families van patiënten komen langs met bakken en met scheppen mogen we dit er dan indoen. Zo meteen in het vietnamees tot drie leren tellen omdat ze steeds aangeven hoeveel scheppen ze willen! Dit project is leuk, je leert echt de cultuur kennen, en de vrouwen zijn er superlief. Ze pakten op gegeven moment mijn neus omdat ze die zo speciaal vinden, en ook om onze lengtes moesten ze lachen! 

Verder gaan we nog steeds alle avonden uit eten. Inderdaad al een aantal keer pho gegeten, mieke, erg lekker! Ook hebben we twee keer afgesproken met miss Hanh. Dit is een vrouw die het leuk vind om met vrijwilligers op te trekken, zo zijn we met haar gaan eten en naar een sky bar geweest. Heel luxe boven in een hotel met uitzicht over heel Can Tho. Voelt ook wel ala vakantie! Daarnaast heb je ook Chau, dit is een jongen die het ook leuk vind om dingen te ondernemen met vrijwilligers. Hij is wel wat gek en maakt constant flauwe grappen, wel heel gezellig! Vanochtend gingen we naar de floating market en dit heeft hij dan ook geregeld omdat hij voor een tour operator werkt ofzo. Met een klein bootje gingen we langs allemaal grote boten die fruit aanboden en die je vanaf je boot kan kopen. Daarna hebben we eenwrondleiding gehad door een fabriek waar rijstnoodles gemaakt worden. Alles met de hand, ook interessant om te zien! Ook voeren we door de mekong delta, heel mooi overal groen en palmbomen. 

Deze week staan weer de verschillende projecten op het programma en volgend weekend staat er een tripje gepland naar phu quoc island. Mooie plannen in t vooruitzicht dus en ik heb er al erg zin in! 

Liefs annemiek

Follow the author: annemiekkoomen
More contributions of WorldSupporter author: annemiekkoomen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]