Waarom dan vrijwilligerswerk?

Waarom vrijwilligerswerk?

Van veel mensen om me heen krijg ik nog steeds de vraag, waarom vrijwilligerswerk? Waarom op 1 plek zitten, terwijl je een heel land hebt om door te reizen? En vooral waarom alleen? Dat zal ik eens gaan uitleggen.

Vrijwilligerswerk is meer dan reizen, scholen bouwen en kinderen knuffelen. Je helpt met anderen mee aan de toekomst van mensen die daar zelf niet aan kunnen werken. Je bent een onderdeel van de vele vrijwilligers die daar komen en een glimlach op de gezichten van de mensen van de verschillende projecten maakt. Ik wilde graag meer betekenen voor deze mensen, in plaats van enkel geld geven aan een goed doel, ook hier daadwerkelijk deel van uit kunnen maken is fantastisch.

Daarnaast ben ik vooral om deze reden naar Vietnam vertrokken, dat ik hiernaast nog 2,5 week de verschillende plekken van dit prachtige land heb mogen ontdekken is natuurlijk ook nog heel mooi meegenomen. Dit is allemaal mogelijk in dit land, het is veilig en er is heel veel mogelijk als je wilt reizen.

Maar waarom dan alleen? Het is zo’n uitdaging om helemaal alleen het vliegtuig in te stappen en naar een wereld te gaan die je alleen kent van plaatjes en verhalen. Alles zal je zelf moeten ontdekken, leren en vooral nieuwe dingen aangaan. Je leert echt jezelf kennen, en sinds deze reis heb ik het gevoel dat er veel meer mogelijk is dan wat ik hiervoor deed. Je ontwikkelt jezelf enorm en het verandert je mening over vele dingen in het leven. Wat mij betreft is het een verrijking voor mijn toekomst, omdat het een idee geeft dat alles nu wel mogelijk is.

Zoveel voordelen.. Waarom doe jij het niet? J

Follow the author: annemiekkoomen
More contributions of WorldSupporter author: annemiekkoomen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]