Muziek en een betere wereld

Muziek. Man wat houd ik van muziek. Het kan je zo beinvloeden. Je kan huilen, dansen, lachen, gillen en nog veel meer. Het heeft een soort macht over je als de muziek je te pakken heeft. Je hoort het zo vaak, mensen over de hele wereld horen elke dag muziek.

Maar als we realistisch zijn, kan muziek de wereld verbeteren? Eerst dacht ik nee. Je kunt muziek niet uitstrooien over een oorlogsgebied en dan verwachten dat er de volgende dag vrede is. Het kan hoogstens mensen voor een paar minuten samenbinden. Bijvoorbeeld het volkslied. Iedereen voelt zich dan verbonden met elkaar. Maar het heeft geen effect over de hele wereld.

Maar als je verder nadenkt kan je wel iets kleins doen. Je kunt je inspireeren door muziek, je omgeving ermee aanraken. Je kan positiviteit uitstralen. Kleine dingen veranderen in je omgeving. Stel als mensen het overnemen, wordt het spreidingsgebied al maar groter. Een domino effect! Dus kan je de wereld met muziek verbeteren, JA, in zekere zin wel!

Ik ga vanaf nu proberen muziek door te geven. Gewoon een appje sturen met een nummer dat mij raakt. Misschien heeft het wel effect, ik hoop het wel!

Bij deze blog voeg ik Imagine van John Lennon toe. Mischien niet heel orgineel, maar hier komt het uiteindelijk wel op neer. Bovendien kunnen veel mensen zich hier in vinden. 

Content categories
Check all content related to:
Related content or attachment:
Muziek en een betere wereld
More contributions of WorldSupporter author: emyuganda
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
578