Dag 9-10-11 in Zuid-Afrika! Drakensbergen en Lesotho

Vanochtend om 8 uur werd ik wakker naast Anouk in een eenpersoonsbed ofja Anouk lag op de grond. Het was een vrije ochtend, sommige gingen naar het strand maar ik koos om in het hostel te blijven om mijn tas in te pakken en nog uit te rusten voordat we naar Drakensbergen vertrokken.
Toen de busjes er waren zat ik met Anouk, Manon, Simone, Britt, Chelsea, Kim, Laura, Kim en Phelelani in een busje op weg naar Drakensbergen 3,5 uur rijden. Ineens begon Manon heel hard te gillen ‘de kar, de kar’ daar gingen onze koffers in de kar achter de auto… We zaten op een daling en de kar ging los van de auto. Gelukkig kwam het toch nog goed. Het uitzicht op de bergen was echt super mooi!
Rond half 5 kwamen we aan in ons hostel in Drakensbergen. Ik sliep samen op een kamer met Britt, Simone, Chelsea, Anouk en Manon. Superkoud hier! Snel naar bed want morgen alweer vroeg opstaan om naar Lesotho te gaan.

Wekker kwart op 6, nog even snel gedoucht en daarna ontbeten. In Lesotho hebben ze geen douches en elektrische tijd en het is daar ijs koud. Lekker primitief dus..
Om 9 uur vertrokken we Land Rovers naar Lesotho, een reis van 6 uur. Om ongeveer het uur namen we een pauze om van het prachtige uitzicht te genieten. Superveel foto’s gemaakt natuurlijk! We stopten ook een keer bij een soort van waterval, maar het was heel speciaal want het water was gewoon zuiver drinkwater. Rond 1 uur gingen we de grens over, we waren nu dus in Lesotho, een apart koninkrijk van Zuid-Afrika. Weer een stempel in mijn paspoort meer yes. Nog 2 uurtjes tegaaannn! De wegen zijn hier heel ongelijk, en bijna alleen maar zandbergen en stenen te ze zien. Echt heel mooi maar moeilijk te beschrijven.

Aangekomen in Lesotho, de mensen daar hebben een hele aparte cultuur, meer een soort van jagers uit de geschiedenis. We werden in 2 groepen verdeeld. Één groepje ging vandaag nog naar een dorpje en morgen vroeg paardrijden in de bergen en het andere groepje andersom. Mijn groepje ging gelijk naar het dorpje. Na een half uur bergen belopen waren we er eindelijk. Het dorpje had maar iets van 20 huisjes, hele kleine ronde huisjes die ze zelf gemaakt hadden van bakstenen, de vloer was gemaakt van koeienstront iets minder maar de huisjes zagen er best leuk uit. We liepen een van de huisjes binnen waar iets van 10 vrouwen voor ons gingen dansen en zingen, heel leuk!

Tijd om bij het kampvuur te gaan zitten met dikke truien en thermo broeken want het was echt ijs en ijs koud daar boven op de bergen. De mensen van waar we overnachten gingen voor ons dansen, iets van 20 mannen met dikke lelijke dekens over hun heen gebonden en een stok in hun hand en 3 vrouwen met een rok aan. Was wel grappig om te zien maar het duurde iets te lang want het was echt te koud. Rond 8 uur kregen we pas te eten! Maarja het was opzich wel te doen. Na het eten snel ons bed in met iets van 5 dekens en truien. Eerste dag dat ik al om half 10 sliep.

Om 7:30 ging de wekker weer, we konden gelijk gaan ontbijten. Brood met jam en ei was wel lekker! Jaja nu waren wij aan de beurt voor paardrijden, we gingen op het paard de bergen op super super leuk! Alleen soms wel een beetje eng, bang dat het paard uitgleed over een steen of het zand, maar we zijn gelukkig allemaal heel weer onder gekomen. We zijn ook nog in het draf geweest.

Het was tijd voor de waarzechster .Ze zei over mij dat ik een goede gezondheid heb en dat ik na mijn studie ga trouwen en 2 meisjes krijg. En dat ik misschien in Zuid-Afrika ga wonen later. Maar ik geloof er niet zo veel van.
Lunchtijd was voorbij en weer terug naar Drakensbergen, gelukkig had het wel gehad in Lesotho. Heb echt respect voor de mensen die daar leven, geen douches, geen winkels ,geen werk, geen elektrische tijd enz .. en de wc’s daar zijn zooo vies en stinken superhard!

Toen we weer terug naar Drakensbergen gingen kwamen we nog langs de hoogste kroeg van Lesotho, daar hebben we nog wat gedronken!
Nadat we alle bergen hadden afgereden kwamen we weer in het hostel in Drakensbergen aan. Iedereen ging snel naar de douches want we voelde ons zoo vies! Na dat iedereen gedoucht had gingen we eten, Chelsea is vandaag 18 geworden dus we hebben nog voor haar gezongen en haar een kado gegeven. Als toetje kregen we chocolade taart lekkkker.

 

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]