Precies een jaar thuis

Vorig jaar 7 augustus kwamen we om half acht 's avonds thuis. Precies vandaag zijn we dus al weer een jaar thuis. 
Zoals te lezen is in meerdere blogberichten hebben we het afgelopen jaar niet stil gezeten. We hebben ons vol ingezet om een waterfilter voor de kinderen te realiseren en te bekostigen en met trots kunnen we zeggen dat dit (eindelijk) gelukt is. Tevens is er een machine waterzakjes kan vullen, zodat ze hun eigen water kunnen verkopen wat ook weer voor extra inkomsten zorgt. We hebben van huidige vrijwilligers foto's en filmpjes opgestuurd gekregen en kunnen zien dat de kinderen er erg blij mee zijn. 
Evelyn, een van de vrijwillligers van vorig jaar, heeft een website voor het project en updates hiervan deel ik regelmatig op facebook. Alle kleine beetjes helpen. Mede hierdoor blijven we betrokken wat er rondom het weeshuis gebeurt en komen we in contact met andere vrijwilligers. Ook op mijn waarbenjij.nu pagina krijg ik nog steeds reacties van mensen die naar ons project gaan. Ik heb geregeld mailcontact met hen en vind het erg leuk dat mensen mij op die manier vinden. Na de gedane voorlichting van Travel Active kwamen wij erachter hoe enthousiast we over onze ervaring konden en wilden vertellen, dus ik probeer dit nog steeds met zoveel mogelijk mensen te delen. 

Nog steeds hebben we contact met de vrijwilligers die er in onze periode waren en zijn echt nog van plan om een keer terug te gaan. Eigenlijk wilden we dat afgelopen zomervakantie al doen, maar er waren al zo veel vrijwilligers deze zomer dat we dat zonde vonden. 
We hebben er echter wel voor gekozen, mede door de onvergetelijke ervaring van vorig jaar, om dit jaar opnieuw op vakantie te gaan in Afrika. We zijn dit keer naar Zanzibar en Tanzania geweest en hebben daar genoten van het strand, de natuur en de safari. In een dorpje vlakbij het resort hebben we de bevolking bezocht en bij het zien van zoveel kinderen moesten wij weer denken aan Ghana vorig jaar. 

Nu ik dit typ krijg ik weer een warm gevoel van binnen. Wat hebben we het toch geweldig gehad vorig jaar en wat hebben we daar een jaar later nog steeds plezier van! Op het bureau hebben we een hoekje met Ghana-spullen ingericht, zodat we hier gelukkig nog elke dag aan herinnerd worden. 

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: Rozanne
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
412