millenniumdoel 2: Meer meisje en jongens naar school.

Millenniumdoel 2: meer meisjes en jongens naar school.

In Malawi zijn wij naar een middelbare school en een kleuterschool geweest. Wij hebben tijdens die dagen gezien dat niet iedereen naar school gaat in Malawi. Ouders hebben er geen geld voor of kinderen hebben geen ouders meer en zitten in eeen weeshuis. Vaak zijn de ouders omgekomen door een erge ziekte die moeilijk te genezen is in Malawi(aids bv.).

Tijdens het bezoek aan de middelbare school viel mij op dat veel kinderen van onze leeftijd in Malawi advocaat of dokter willen worden, niet 2 of 3 leerlingen zeiden dat maar bijna de hele klas. De leerlingen daar krijgen ongeveer dezelfde vakken als bij ons op school, ook mogen zei bepaalde vakken kiezen die zij leuk vinden. Dat is bij ons ook zo. Iets wat ik ook erg verrassend vond was dat er overal in de school een papiertje hing waar op stond dat er in en rondom de school engels gesproken moest worden.

Wij sliepen 2 nachten in een soort kleuterschool. De 2e dag bij de kleuterschool mochten wij de kinderen engelse les geven, dat was erg leuk vooral omdat de kinderen het zelf ook super vonden. Ik vond wel dat de kinderen er niet goed uitzagen ze hadden allemaal scheuren in de kleren en geen schoentjes aan.

Ik hoop dat er over een paar jaar en ook volgend jaar al, meer kinderen naar school kunnen gaan. Waardoor ze meer kennis op doen om hun land te helpen zodat er minder armoede komt. Ik hoop ook dat wij daar tijdens ons verblijf een beetje mee hebben geholpen.

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: Isabelle Heij
Supporting content
millenniumdoel 2: Meer meisje en jongens naar school.
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]