De zesde challenge dag

Hallo allemaal, 

 

Daar ben ik dan weer, met alweer de zesde challenge dag die bijna achter de rug is. Vandaag ging het om het millenniumdoel ' in 2015 is er meer gelijke handel, schulden verlichting en hulp'. 

Dit milleuniumdoel richt zich meer op de economie van de ontwikkelingslanden en niet zo zeer op het welzijn van de mensen zelf. In veel ontwikkelingslanden werken boeren nog elke dag super hard om hun oogst te laten slagen. Door de felle zon en vaak weinig neerslag is het lastig om een goeie oogst op te brengen in ontwikkelings landen. De boeren doen er dan ook alles aan om hun oogst te laten slagen, want het is immers hun inkomstenbron. Als na al het gezwoeg dan eindelijk het land geoogst kan worden, kunnen de boeren ook hun oogst verkopen. Maar al hun harde werk word niet beloont de meeste boeren in ontwikkelingslanden worden heel slecht betaald voor hun oogst. 

Het bedrijf Fair Trade brengt hier sinds 1959 verandering in. Fair Trade is een keten die de boeren in Afrika, Azië en Latijns-Amerika een eerlijke prijs geeft voor de producten die zij aan Fair Trade leveren. Op deze manier kunnen ook de kleine boeren in ontwikkelingslanden blijven bestaan en rond komen van hun oogst. Fair Trade heeft als uitgangspunt dat zij door middel van eerlijke handel met hun handelspartners een positieve bijdrage willen leveren aan de bestrijding van armoede. Zoals de oprichter van Fair Trade Paul Meijs ooit een keer zelf heeft gezegd: 'Je kunt veel beter op een eerlijke manier met de ontwikkelingslanden handel drijven dan dat je giften schenkt.' En hier sluit ik mij volledig mee aan, je kunt de boeren in ontwikkelingslanden beter helpen door ze een duwtje in de goede richting te geven dan dat je ze alleen maar geld blijft geven. 

Fair Trade is ondertussen uitgegroeid tot een groot bedrijf met een ruim assortiment van kleding en etenswaren, zoals hagelslag, thee, koffie, honing, woksauzen en noem zo maar op. Ondertussen koopt al 55% van de  Nederlanders Fair Trade producten en dat zou natuurlijk nog veel meer kunnen worden :P 

Vandaag heb ik ook ik ook alleen maar Fair Trade producten gegeten en het beviel me heel goed. Ik ben zeker van plan om vaker Fair Trade producten te kopen. Doen jullie mee? Op deze manier kun je iets heel moois doen voor een ander. 

Tot mijn volgende blog! 

Liefs

 

 

 

 

 

 

 

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: Lauraaa
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
588