De mensen om mij heen...

En dan ben ik alweer voor mijn gevoel een hele tijd terug in Nederland na mijn fantastische reis. Dat is voor mij natuurlijk even wennen, maar hoe zit dat nou eigenlijk met mijn familie en mijn vrienden? Zijn zij ook enthousiast geworden door mijn reis? 

 

Zelf denk  ik nog veel aan Uganda, ik moet eerlijk zeggen dat ik niet elke dag meer denk aan mijn Uganda avontuur, maar nog wel vaak. Soms mis ik de gezelligheid van de groep waarmee ik was en de mensen die ik daar heb ontmoet mis ik ook nog erg vaak. Onze leidster Samantha is bijvoorbeeld afgelopen week getrouwd, wat was ik daar graag bij geweest. Al kon ik alleen maar even haar stralende gezicht zien, dat was al fantastisch geweest. Soms heb ik ook dan loop ik door de stad en dan ruik ik ineens het typische 'Uganda geurtje'. Ik had het eergisteren nog met mijn beste vriendin Dorieke. Dorieke zat ook in de groep waarmee ik in Uganda was. Ik rook die geur en ik keek haar aan en ik zei ' hee ik ken die geur, echt zo'n typische Ugandag geurtje' en even waren we samen weer teug in Uganda. Dusja ik denk nog wel vaak weer terug aan mijn reis, maar genoeg over mij...hoe zit dit met mijn vrienden en familie? 

 

Ik kan met zekerheid vaststellen dat er 2 van mijn vriendinnen ook nog steeds veel bezig zijn met Uganda, hoe kan ik dat met zoveel zekerheid zeggen? Dat komt omdat deze 2 vriendinnen met mij mee waren naar Uganda namelijk Kirsten en Dorieke:) Het is een bijzondere reis voor ons drieën geweest en dan wil je deze ervaringen natuurlijk ook graag delen met de mensen om je heen. Ik heb natuurlijk veel verhalen verteld aan mijn familie en vrienden om hun ook enthousiast te maken over zo'n soort reis. En volgens mij is dat ook nog wel aardig overgekomen ook. Mijn vriend bijvoorbeeld wil heel graag voor zijn studie naar het buitenland toe om daar te gaan helpen met het ontwikkelen van de infrastructuur en andere ontwikkelings projecten. Ook lijkt het mijn zus heel erg mooi om naar het buitenland te gaan en om daar te gaan helpen. Andere vrienden of familieleden lijken het gewoon een hele mooie ervaring om ooit een keer mee te maken en zijn ook wat duurzamer gaan leven in het teken van dat de mensen die in Uganda leven of in andere ontwikkelingslanden het niet zo goed hebben als wij. 

Ook ben ik zelf ook een beetje door mijn nicht naar Uganda geweest. Natuurlijk was het een opdracht vanuit school om naar Uganda te gaan, maar deze opdracht heeft zij samen met een paar vriendinnen een paar jaar geleden opgezet. Zij is toen met het idee naar school gekomen om voor haar pws naar het buitenland te gaan en om daar haar plan die zij had bedacht ook echt te gaan uitvoeren. Dit idee is uiteindelijk goed gekeurd en was zo'n groot succes dat dit een blijvende mogelijkheid is geworden voor andere leerjaren. Ook door haar verhalen ben ik erg enthousiast geworden om naar Uganda te gaan. Dus eigenlijk heb ik mijn fantastische Uganda ervaring aan haar te danken...dus bedankt Zuus! :) 

 

 

Follow the author: Lauraaa
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Lauraaa
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Lieverd ben je! Samen gaan we

Lieverd ben je! Samen gaan we nog een keertje terug hè? :)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1