Tony Chocolonely

 Oeps, 2 blogs op 1 dag.. De vorige dagen schreef ik telkens over de vorige dag maar omdat ik die dag alweer de hele dag met een ander milleniumdoel bezig was geweest vond ik het lastig om dan nog een goede blog over een oud onderwerp te schrijven. Daarom schrijf ik vanaf nu gewoon over de dag zelf.

Vandaag ben ik met het milleniumdoel 'in 2015 is er meer eerlijke handel, schuldenverlichting en hulp' bezig geweest. In kader met dit doel heb ik vandaag fairtrade gegeten. Fairtrade broodbeleg, op werk een kopje fairtrade thee (stond gewoon in de kantine, top!!) , fairtrade pannenkoeken en ja.. Ik heb gezondigd.. Ik zou deze week geen tussendoortjes eten, maar mijn lieve nichtje (6) kwam bij mij logeren en had speciaal tony chocolonely fairtrade chocolade meegenomen. Dus omdat het fairtrade was en omdat het van mijn nichtje kwam heb ik een stukje chocola gehad. Wat was het lekker! Ik denk niet dat het gaat om het perse niet tussendoor eten, maar meer om het bewust worden van alles wat we constant maar kúnnen eten. 

Ik ben voor iets minder en iets duurder eten. Dat duurder zit hem dan niet in het merk ofzo, maar in het goed uitbetalen van de boeren. Want die boeren die zo hard werken om voor ons eten te maken moeten zelf leven van een hongerloontje.. Dat vind ik niet eerlijk, dus ik ben voor fairtrade! :)

 

Follow the author: Doriekejvl
More contributions of WorldSupporter author: Doriekejvl
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]