Zondag 8 juni – Kerkdiensten.

We zijn afgelopen week door twee meiden van de Step Up Academy gevraagd om naar hun kerkdienst te komen. En dat leek ons hartstikke leuk! De kerk zou om 8 uur ’s ochtends beginnen en zou ongeveer twee uur duren. We hadden aan de meiden gevraagd waar we er met de daladala uit moesten, dus alles zou goed moet komen.
Rond 8 uur kwamen we aan bij de kerk. We stapten uit bij de halte ‘kanisa’, wat kerk in het Swahili betekent. We zagen al snel wat bekenden. De conciërge van de Step Up Academy was een soort koster in de kerk en ook zagen we ‘Pastor Daniël’, die ook betrokken is bij allerlei projecten via de Dina & Khaya Foundation. Alleen….. we zagen de meiden van onze school niet. Al snel kwamen we er achter dat we in een andere kerk zaten, maar we zagen wel de begeleidster en de meiden van het weeshuis. De meiden van het weeshuis kwamen gezellig bij ons zitten. De kerk begon pas rond 10 uur, dus moesten we ongeveer twee uur wachten voordat het begon. Het was een leuke kerkdienst met veel beleving en passie. Ook werd er nog een baby’tje ingezegend. We hebben er erg van genoten!
Na de kerkdienst werden we door ‘Pastor Daniël’ gevraagd om ’s middags ook terug te komen. Hij stond erop dat we kwamen. Rond 3 uur / half 4 begon er namelijk een soort kerkdienst met veel optredens met dans en muziek. We zeiden al snel ja, want het leek ons wel heel mooi om dat mee te maken! We besloten om even te gaan lunchen in Stone Town en daarna terug te komen.
Rond half 4 kwamen we weer aan bij de kerk. Het was al begonnen, maar de koster wees ons naar een mooie plek vooraan. De dienst was in een grote tent. Er waren veel mensen op af gekomen. Er waren allerlei gave optredens met muziek en dans. Zoveel passie en het geloof in Jezus, daar kunnen we in Nederland nog wat van leren! Ook waren de kinderen van het weeshuis er weer, inclusief de jongens. We kregen in de dienst nog frisdrank en een flesje water. Dat was erg gastvrij. Rond 6 uur besloten we om weg te gaan. We zagen ook nog één van de twee meisjes van de Step Up Academy, waar we eigenlijk ’s ochtends naar toe zouden gaan. Ze kon er gelukkig om lachen en ze heeft fijn even met Marlinda kunnen praten. Het was een fijne zondag met twee prachtige kerkdiensten!

Image
Follow the author: Marlinda
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]