Laatste dag Nepal

De laatste dag Nepal is aangebroken! De afgelopen dagen heb ik niet veel noemenswaardig gedaan (zwembadje in een luxe hotel, shoppen, eten, museum), maar dat maakte mij des te bewuster van het feit dat t mijn laatste dagen waren en het feit dat ik alleen aan het reizen was. Ondanks dat ik elke dag wel met leuke mensen at of een drankje deed, kwam zo rond koningsdag toch wel mijn eerste echte heimwee momentje. Gelukkig weet ik dat ik morgen Isa ga zien en heb ik onwijs zin in een nieuw land! 

Ondanks dit kleine dipje, besef ik me wel dat ik Nepal echt geweldig vind/vond. De mensen zijn zo ontzettend aardig, geïnteresseerd en gastvrij, dat is echt wel iets dat wij vaak vergeten als we ons weer ergeren aan de toeristen bij dom als we haast hebben. Ik had echt het gevoel dat ze het een eer vond dat ik hun land kwam bezoeken en ze deden echt hun uiterste best, ook al deed de stroom t weer niet en kwam er geen water uit de kraan, om mij goed te verzorgen. Grappig vond ik het wel dat ze het maar niks vonden dat ik alleen aan het reizen was.. zo was ik gisteren in de dierentuin (waar de cavia's de grootste hit waren Djoel, heb een foto voor je!) en ben ik wel drie keer gevraagd of ik mee wilde lopen met een groepje Nepalesen omdat ze het toch wel erg zielig voor me vonden dat ik alleen was. 

Natuurlijk zijn er ook een aantal dingen die ik niet zo ga missen aan Nepal. Bijvoorbeeld de powercuts, het stof, het feit dat ze geen stoepen hebben of de opdringerige mannen, die gewoon mijn telefoon nummer stelen uit de administratie van het hotel.. Haha, eens kijken of dat in Thailand beter is ;). 

Ook klinkt het heeeel cliché maar ik realiseer me hier ook heel vaak dat ik echt geluk heb dat ik Nederland/Europa geboren ben. Woon je hier, dan is reizen alleen al vanwege visa problemen vrijwel onmogelijk en woon je in een land met oorlog of oorlogsgeschiedenis, bijvoorbeeld Israel is alles ook zoveel moeilijker, terwijl jij daar zelf natuurlijk niks mee te maken hebt.. Agja, des te meer reden voor mij om er nog maar even heeeel erg van te genieten :). 

Zo, ik ga voor de laatste keer roepies pinnen! Ik dacht namelijk dat ik te veel geld zou hebben, en dankzij mij niet bestaande financiële inzicht en mijn decadente eet-stijl blijkt mijn geld nu toch opeens op ;-). 

Volgende blog vanuit thailand :)! 

Rosa

Follow the author: Rosadupre
More contributions of WorldSupporter author: Rosadupre
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]