Kindoffers voor geluk en gezondheid.

Vandaag ging het programma de 5e dag over kindoffers en de strijd van Peter Sewakriyanga, tegen deze gruwelheden. De Oegandees strijdt met zijn organisatie tegen de gruwelpraktijken van traditionele medicijnmannen en mensen die geloven in de kracht van een kindoffer. Een moeder vertelt over één van haar dochters die ze wegens geldgebrek onderbrengt bij een vriendin. Het dochtertje wordt vermoord en geofferd. Het is het lot van waarschijnlijk honderden kinderen in Oeganda die elk jaar spoorloos verdwijnen. De laatste jaren komen er steeds meer gevallen naar buiten. Oeganda is een land met een sterk geloof in geesten en traditionele medicijnmannen. Mensen kunnen bij hen terecht met de meest uiteenlopende klachten. Het lijkt onschuldig, maar schijn bedriegt. Kinderen worden geofferd als mensen bijvoorbeeld een nieuwe zaak of fabriek starten. Want alleen met een offer is een goede toekomst verzekerd, geloven ze. Vaak wordt daarvoor een kind ontvoerd en tegen betaling geofferd door een medicijnman. Een van de slachtoffers is Alan (10). Zijn schedel wordt ingeslagen door twee buurmannen die hem vervolgens willen offeren. Alan overleeft de aanval op wonderbaarlijke wijze. Allemaal kijken, de documentaire is vanaf vanavond online te bekijken op:

httppublic://blog/rrr_0.jpgwww.eo.nl/tv/devijfdedag/

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Verschrikkelijk

Wat verschrikkelijk! Ik wil er niet eens aan denken. Heb zelf twee kinderen van rond de tien jaar. :O

Heftig

Wow, heftig... Ik weet nu eigenlijk niet of ik de documentaire wel wil zien... Ik wil wel graag weten wat er gebeurt en hoe we kunnen helpen dit te stoppen, maar ik wil de beelden liever niet zien... Ik denk er nog even over na.

To MiriamvV

Hey! Het valt wel mee qua gruwel beelden hoor. Het is met name het verhaal wat heel heftig is.

Gr Maaike

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of MaaikeKoopman
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
1 3 1
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.