Het WK. Opsteker of bedreiging?

Brazilie, een land wat zo ontzettend verslingerd is aan voetbal, een land met een gemiddelde economische groei van 4,5% en een land dat wel van een feestje houdt. Maar ook een land waar de verschillen tussen rijk en arm niet duidelijker kunnen zijn, een land waar 21% van de mensen analfabeet is en een land waar 13 miljoen mensen ondervoed zijn. 

En nu dus een land waar heel de wereld een feestje aan het vieren is, het WK! Het verbroedert, er is saamhorigeheid, iedereen is gekleurd in de kleuren van zijn land en met z'n allen moedigen we iedereen aan.

Maar ik zou graag wat aandacht willen vragen voor de Braziliaanse inwoners. Lang niet alle 200 miljoen Brazilianen stonden te popelen voor het WK, honderdduizenden zijn zelfs de straat opgegaan om te protesteren en nog eens 200.000 mensen zijn hun huis uitgezet om plaats te maken voor de stadions en hotels. Ik kwam de volgende website hierover tegen en dit maakte grote indruk op mij. http://m.animalnewyork.com/2014/picture-rio-many-brazilians-hate-world-cup/. De fotografe, Maria Tama, heeft foto's gemaakt over waarom de Brazilianen het WK zo haten, en geef ze eens ongelijk. 

En dan hebben we het hier nog niet eens over de gemaakte kosten en de (corrupte) macht van de FIFA. De opbrengsten blijven uiteindelijk toch voor het overgrote deel bij de FIFA hangen.
Ik zou graag zien dat regeringen meer weloverwogen keuzes maken en niet alleen rekening houden met de rijken dezer aardbol. En laten wij ons een beetje meer inzetten voor deze miljoenen ondervoede en analfabete Brazilianen. 

Uiteraard zitten er voordelen aan het WK, maar of deze opwegen tegen de nadelen? Jij mag het zeggen. 
(En laten we nu stiekem dan toch maar hopen dat Nederland dan door gaat naar de finale).

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.