Hoe vind ik een goed doel...?

Afgelopen maand ben ik hard op zoek geweest naar een goed doel. Een goed doel wat bij mij past én waarvan ik zeker weet dat het allemaal op de juiste plek komt. Dit was echter lastiger dan ik had gedacht! Daarom voor jullie wat tips & tricks om een bijpassend goed doel te zoeken. ;)

Zelf heb ik gebruik gemaakt van www.goededoelentest.nl. Een website waar een hele ruime selectie van Nederlandse goede doelen is opgenomen en waar ze gebruik maken van de indicative impact score. De score laat een indicatie zien van de impact die goede doelen hebben en is gebaseerd op de 'Perfomace Prediction Scan' en een enquete onder directeurs van 80 goede doelen. Hieruit is een lijst ontstaan van factoren waaraan de verschillende goede doelen worden getest. Op deze manier wordt het voor jouw dus duidelijk hoe groot de impact zal zijn van jouw donatie! 

Na het maken van de test van 9 vragen krijg je een overzicht van 10 goede doelen die het best bij jou passen. En dan: kiezen maar! 

Natuurlijk kan je ook gebruik maken van het 'centraal bureau voor fondsenwerving', een website waarop een uitgebreid register van gecertificeerde goede doelen staat. Door middel van een filter kan jij je een weg banen door de 1460 opgenomen goede doelen! 

Wil je echt helemaal zelf weten waar jouw geld naar toegaat? Neem dan een kijkje op www.lendahand.nl. Naar mijn mening een zeer goed initiatief, waarbij je MKB-bedrijven in opkomende economieen kan helpen met een mesofinanciering. Een sterke middenstand is namelijk van belang voor een goed draaiende economie! Op deze website kan je uit verschillende projecten/ondernemers kiezen om te steunen door middel van een lening. Dit kan al vanaf €50! Vervolgens krijg je deze lening met 3% rente terug. Het werkt dus net even iets anders dan een goed doel, maar je steunt indirect de economie van opkomende landen. 

Waar ik uiteindelijk voor heb gekozen? Om geld te 'investeren' in ondernemingen op lendahand en een maandelijkse donatie aan kerkenband - la granja. Op dit laatste heeft mijn moeder mij gewezen. De kerk waar ik af en toe heen ga heeft sinds 1985 al banden met de stad Bacalod in de Filipijnen. In deze stad worden 12 kleine kleuterschooltjes geholpen en worden er ook boodschappen uitgewisseld. Van dit doel weet ik daarnaast zeker dat al het geld direct naar de Filipijnen gaat en er niks aan de strijkstok blijft hangen! 

Dus: doe waar jij je goed bij voelt en geef aan een goed doel dat bij jou past!

Follow the author: MaaikeArts
More contributions of WorldSupporter author: MaaikeArts
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]