Een andere Emy in Uganda

Het is alweer een 3 maand geleden dat ik terug kwam uit Uganda. De tijd is zo snel gegaan. Na mijn reis kwam ik in een stroomversnelling van alles waar het westerse leventje mee te maken heeft..

Een paar weken geleden zijn mijn examens geweest. Over een paar dagen heb ik de uitslag. En in deze periode, waar ik niks kan doen voor school en dus vakantie heb, krijg ik veel vragen over van alles. Uganda komt weer dichtbij. Ik wordt me meer en meer bewust van de verschillen. Ik heb het er moeilijk mee. Ik maak me ook ontzettend boos over het WK in Brazilië. Arme mensen worden zomaar aan de kant gezet voor een potje voetbal. Jonge meisjes worden ingezet als prostituee om te werken voor de bezoekers die voor het voetbal komen. Belachelijk! Ik heb in Uganda gezien wat voor ellende er op deze wereld is. Alsof ik nu snap wat ellende inhoudt.. 

Uganda voelt ver weg, maar is heel dichtbij. Ik kijk anders naar de wereld. Het meisje in Uganda is veranderd. Ik kreeg een kaartje die ik zelf dik een half jaar geleden geschreven had. Hij werd nu bezorgd. Mijn doelen die erin stonden zijn wel degelijk gehaald, maar anders dan dat ik had gedacht. De doelen zijn niet in Uganda gehaald (dat ik bv. bewust wordt van mijn rijke leven), maar daarna, door mijn ervaringen in Uganda!

 

Follow the author: emyuganda
More contributions of WorldSupporter author: emyuganda
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]