Werelsupporter CV

Wereldsupporter CV Koen Derks

Naam: Koen Derks
Woonplaats: Utrecht

School

 • Opleiding tot nu toe

Na het basisonderwijs in Westervoort en het gymnasium in Duiven, beiden onder de rook van Arnhem, ben ik Rechtsgeleerdheid gaan studeren aan het Utrecht Law College in Utrecht. Tijdens mijn bachelor heb ik een semester in Nottingham gestudeerd. Hier heb ik vooral veel mensenrechten vakken gevolgd waarbij de nadruk lag op het vergelijken van de verschillende visies op mensenrechten tussen hoofdzakelijk het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en continentaal Europa.

 • Wereldsupporter-ervaring tijdens opleiding

2010: Studiereis naar Sint Petersburg in Rusland. Deze studiereis liet niet alleen de verschillen tussen beide rechtssystemen zien maar bovenal ook de enorme verschillen tussen arm en rijk in Rusland.

2011: Semester aan Nottingham University. Tijdens mijn semester in Nottingham heb ik een aantal mensenrechten vakken gevolgd. Specifiek werd er ingezoomd op het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en continentaal Europa. Bij elk vak stond voorop dat het belangrijk is om aan te tonen welke concrete gevolgen de mensenrechten sinds hun erkenning in verschillende verdragen hebben gehad voor de mensheid. Daarnaast werd er gekeken naar mogelijkheden waarop het, overwegend theoretische mensenrechten, in de praktijk daadwerkelijk mensen kan helpen.

 • Welke studietips zou je willen delen?

Probeer overal waar je komt, of dit nu in werkgroepen of in andere landen is, open te staan naar anderen en vooral te luisteren naar wat zij zeggen. Verrassende meningen en standpunten maken dat je nadenkt over de stof vanuit een ander perspectief. Daar komt bij dat je op deze manier altijd en overal vrienden zult maken.

Ontspanning

 • Cultuur en sport ervaring tot nu toe

Al vanaf kleins af aan ben ik met sport bezig geweest. Hoofdzakelijk voetbal maar ook andere sporten als judo, tennis en zeilen heb ik beoefend. Naarmate ik ouder werd, ging de organisatie er omheen mij interesseren. Zo heb ik tijdens mijn middelbare schooltijd verschillende sporttoernooien georganiseerd en verschillende jeugdteams getraind. Daarnaast heb ik tijdens mijn semester in Nottingham in het University Football team gespeeld. Op deze manier heb ik al voetballend heel wat van Engeland mogen zien.

 • Welke cultuurtips zou je willen delen?

In Berlijn heeft cultuur, door de heftige geschiedenis van de stad, een dubbele betekenis gekregen. Het is naast een vorm van zelfexpressie en kunst ook een manier om met het verleden om te gaan. Mijn tip is dan ook; ga naar Berlijn en laat je verrassen door de grootse muurschilderingen, de vreemde cafés en bijzondere mensen. Ik beloof je dat je als een ander mens terugkomt!

Werk

 • Werkervaring tot nu toe

Januari 2010 - heden: senior klantenservice van beleggingsinstelling Brand New Day N.V.

Oktober 2008 – december 2009: eerst als barman en later ook als copiloot werkzaam bij restaurant Humprey’s in Utrecht.

Juni 2007 – oktober 2007: privéchauffeur voor Verheij Executive Services in Oosterbeek.

 • Welke duurzame werktips zou je willen delen?

Probeer de kleine besparingen die je thuis doet, als het uitzetten van lampen en zo min mogelijk gebruiken van water, ook door te voeren tijdens je werk. Jij voelt het wellicht niet in je portemonnee maar je helpt jet werkgever en het milieu wel mee.

Vakantie

 • Reiservaring tot nu toe

Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten, Rusland, Canada, Marokko, Turkije en een groot aantal landen in Europa.

 • Welke reistips zou je willen delen?

Neem iets klein en ludieks mee uit je eigen land om uit te delen aan de lokale bevolking. Dit is een hele makkelijke en leuke manier om iets terug te kunnen geven aan hen die jou helpen tijdens jouw reizen door hun land.

Internationale Samenwerking

 • Internationale samenwerking ervaring tot nu toe

2011- heden: In het kader van het maatjesproject help ik een Braziliaanse immigrante met haar huiswerk voor haar inburgeringexamen. Daarnaast maken we kleine uitstapjes om de Nederlandse taal in de praktijk te beoefenen.

 • Welke internationale samenwerking tips zou je willen delen?

Staar je niet blind op de verschillen tussen verschillende culturen maar zoom ook eens in op de overeenkomsten.

Image
Follow the author: koenderks
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: koenderks
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
 • Public
 • WorldSupporters only
 • JoHo members
 • Private
Statistics
[totalcount]