grote kleine broer

Een kleine week geleden kwam mijn lieve kleine broertje (jan van 9) naast me zitten terwijl ik druk aan het leren was voor mijn wiskunde toets. Hij zei dat hij een idee had om de kindjes in Uganda te helpen en ik was natuurlijk gelijk een en al oor. Op zijn school (en mijn oude) wordt elk jaar een actie gehouden voor een goed doel en hij had bedacht dat 'Uganda' een mooi doel zou zijn. Na wat uitleg begreep hij dat een heel land een beetje een moeilijk doel is. Ik pakte mijn fotoboek erbij en liet hem aan de hand van wat foto's een aantal projecten zien waar ik deze zomer had geholpen. Hij vond het allemaal heel indrukwekkend en was vooral erg onder de indruk van Kim (kiminoeganda.nl) samen keken we op de site en hij was overtuigd, dit doel zou het worden. Hij pakte pen en papier en schreef een brief naar de directeur van zijn school. Hij vertelde daarin over mijn reis, over Kim, en hoe belangrijk het is dat ze hulp krijgen.

Jaja, op dit soort momenten ben ik me weer even heel erg bewust van de impact van mijn reis voor de mensen om me heen. Gisteren kwam een vriendje van Jan logeren en toen ik langs hun kamertje liep hoorde ik Jan zeggen 'Wist je dat in Uganda heel veel kindjes niet in een écht huis wonen?.'

Follow the author: Jette Mes
More contributions of WorldSupporter author: Jette Mes
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]