WorldSupporter Magazine of TomTerpstra
Image
Travel & Move: 
-
Experience & Leisure: 
-
Learn & Develop: 
31 januari vertrek ik voor vier maanden naar de andere kant van de wereld, samen met een groep vrijwilligers ga ik een orkaanbestendige school bouwen in Puerto Cabezas aan de oostkust van Nicaragua.
We bouwen de school samen met vrijwliggers uit Puerto Cabezas, zodat wij onze kennis met hen kunnen delen en zij op den duur misschien zelf ook bouwkundige ingrepen kunnen doen aan bijvoorbeeld hun eigen huis. We gaan echter niet alleen bouwkundig inzicht bijbrengen, er gaat ook een educatieteam mee, welke de docenten gaan trainen. Voor ons is het vanzelfsprekend dat we naar school gaan, in Nicaragua ligt dit iets anders. In de wijk El Caminante heeft de overheid na het overrazen van de orkaan Felix twee geimproviseerde lokalen gebouwd, dit is echter veel te weinig voor het aantal kinderen wat naar de school gaat. Daarom hadden 9 van de 13 klassen noodgedwongen les onder een mangoboom. Je zou zeggen; lekker toch met zo'n aangename temperatuur, helaas is het van juli tot en met decemeber regenseizoen en dan is het niet mogelijk om les geven. Van januari tot en met mei 2013 heeft een groep vrijwilligers van de stichting samenscholen drie lokalen, een directieruimte en een bodega gebouwd, hierdoor hebben een hele boel kinderen weer les in een goed klaslokaal. Helaas is er nog niet genoeg plek voor alle kinderen van de wijk, daarom gaan we in 2014 weer terug naar de wijk El Caminante om de school uit te breiden. We gaan proberen nog vier lokalen en een keuken te bouwen.
Help & Change: 
-
Work & Initiate: 
-
My Latest Activity
Flight Facilities - Claire de Lune

Dit nummer heb ik tijdens mijn stage in Nicaragua helemaal grijs gedraaid en tot op de dag van vandaag blijft het een geweldig nummer met prachtige herinneringen!