Image
WorldSupporter profile of Petra Harmsen
Image
Travel & Move: 
Ik hou erg van reizen maar heb zelf eigenlijk nog maar 1 grote mooie reis gemaakt tot dusver... Uganda. Dit smaakte zeker naar meer!
Ik hou niet van touristische plaatsjes, maar juist van de ongeremde natuur en kleine lokale marktjes. Dat wordt nog even goed zoeken voor de komende zomers dus....
Experience & Leisure: 
In mijn vrijetijd speel in handbal. Ik ben keeper en erg fanatiek. Momenteel 3x per week trainen & 2 wedstrijden. Zowel op regionaal als landelijk niveau.
Ik geef zelf ook training op de club aan de jongste jeugd (jaar of 5) en aan wat oudere jeugd (13/14 jaar). Daarnaast fluit ik nog wedstrijd en help ik bij toernooien etc.
Learn & Develop: 
Ik studeer aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Hier volg ik de opleiding tot HBO-Verpleegkundige.
Ik zit momenteel zelf in het 4e jaar, officieel het laatste jaar maar ik heb nog een jaartje vertraging! Op school is ontwikkelingswerk/hulp een zeer actueel onderwerp. Ik heb dan ook pas geleden nog een presentatie gegeven over mijn project aan de eerstejaas studenten. Wat een enthousiastme! Verder organiseer ik elk jaar samen met een aantal medestudenten het introductiekamp voor de nieuwe eerstejaars studenten. Erg leuk om nieuwe verpleegkundige enthousiast te maken voor het beroep en ze natuurlijk mijn ervaringen te vertellen over Uganda. Momenteel volg ik de differentiatie Gerontologie & Geriatrie, kortom alles met en rondom de ouderenzorg. Ik heb een bijbaantje naast school in de thuiszorg wat ik met veel liefde en plezier doe.
Help & Change: 
In de zomer van 2013 ben ik voor 4 weken naar Uganda geweest. In een klein dorpje Nyendo hebben wij vrijwilligerswerk gedaan voor de stichting FoHo.
In mijn blogs kun je lezen wat dit voor stichting is en wat wij hier allemaal gedaan hebben. Bij thuiskomst ben ik nog steeds actief gebleven voor FoHo! Ik help regelmatig op de informatieavonden en sta binnenkort met Be More op een beurs om anderen enthousiast te maken voor het vrijwilligerswerk! Daarnaast ben ik donateur van het Rode Kruis en donateur van het KWF.
Work & Initiate: 
Thuiszorg is mijn ding zoals al eerder benoemd.
Met name de ouderen vind ik erg interessant en het is dan ook altijd een mooie uitdaging om iedereen elke dag weer met een glimlach de dag te laten beginnen of eindigen. Daarnaast heb ik altijd nog de droom om een keer een jaar te gaan werken bij Artsen zonder Grenzen. Iets waar ik mij momenteel in aan het verdiepen ben!
My Latest Activity