Image
WorldSupporter Magazine of Nicole2702
Image
Travel & Move: 
Mijn reis naar Tanzania was een ontzettend mooie ervaring. Tijdens mijn vrijwilligerswerk heb ik samen met vier andere vrijwilligers een school mogen afmaken in een klein dorpje.
Zo hebben we veel geverfd, maar zijn we ook begonnen met het maken van stoelen en schoolbanken. Op deze manier kunnen de kinderen weer naar school en hoeven ze geen lange afstand af te leggen naar de dichtsbij zijnde school. Daarnaast veel contact gehad met de lokale bevolking, Engelse les gegeven, veel mooie en indrukwekkende verhalen mogen horen en geholpen met het uitbreiden van het zeewier, zodat de bevolking op een duurzame manier het zeewier kan verbouwen. Ik heb na deze mooie ervaring nog geen andere reizen gemaakt. Wel ben ik van plan, om i.p.v. een vakantie eerder de keuze te maken om in een ontwikkelingsgebied vrijwilligerswerk te gaan doen.
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met vrienden en vriendinnen. Zo ga ik regelmatig gezellig ergens uiteten in verschillende restaurants of kook lekker thuis.
Elk jaar bezoek ik ook verschillende festivals, zoals Mundial. Ik speel in mijn vrije tijd graag piano, van bijv. de componist Ludovico Einaudi. Daarnaast vind ik fotografie erg leuk. Tijdens mijn vrijwilligers werk in Tanzania heb ik ook veel foto's gemaakt die ik graag aan anderen laat zien.
Learn & Develop: 
Juni 2013 heb ik mijn diploma behaald als Sociaal Pedagosich Hulpverlener (SPH). In deze studie heeft voor mij altijd centraal gestaan om iets te kunnen betekenen voor anderen.
Mijn kennis die ik opgedaan heb tijdens mijn studie hoop ik o.a. te kunnen toepassen in het vrijwilligerswerk wat heb ik gedaan in Tanzania en hopelijk nog in andere mooie projecten!
Help & Change: 
Vanaf de lagere school heb ik al interesse in ontwikkelingshulp en verdiep mij dan ook in o.a. Unicef door donateur te worden en op jonge leeftijd hier al een spreekbeurt over te geven.
Daarnaast kriebelde het bij mij al een aantal jaar om toch ook zelf eens de handen uit de mouwen te gaan steken en om dus vrijwilligerswerk te gaan doen. Kort na mijn studie en wat werkervaring besloot ik in zeer korte tijd de stap te maken en om mijn heimwee te overtreffen. Ik besloot om vrijwilligerswerk te gaan doen! In een maand heb ik alles kunnen regelen en op 8 januari vertrok ik met het vliegtuig naar Tanzania. Hier heb ik een maand vrijwilligerswerk mogen doen en daarnaast genoten van een prachtige ervaring die ik nooit vergeet. Ik ben nu alweer een tijdje thuis, alweer aan het werk, maar stiekem kriebelt het wel al weer om op pad te gaan, te helpen in een ander ontwikkelingsgebied en een nieuwe ervaring aan te gaan. Op naar een nieuwe mooie ervaring!
Work & Initiate: 
Vrij snel na mijn vrijwilligerswerk in Tanzania ben ik aan de slag gegaan als ambulant gezinsbegeleidster. Het is een zeer zelfstandige baan waar ik weinig contact heb met collega's.
Echter blijf ik wel over mijn ervaringen vertellen en maak ik mensen enthousiast over mijn vrijwilligerswerk.
My Latest Activity
anderen geïnspireerd iets te doen voor de wereld om je heen...

anderen geïnspireerd iets te doen voor de wereld om je heen door verhalen, foto Zowel via Facebook als Instagram blijf ik nog steeds foto's en soms verhalen delen. Dit omdat ik zelf leuk vind om op deze manier terug te blikken, maar daarnaast om ook andere mensen er nog altijd enthousiast over ...

meegeholpen bij een fondsenwervings actie voor een goed doel...

meegeholpen bij een fondsenwervings actie voor een goed doel of project Door middel van het delen van mijn ervaring, het vertellen over het project en in contact met andere reisgenoten, meegeholpen aan de fondsenwerving voor de actie van Kabisa Afrika Adventures.

Het (financieel) steunen van projecten Via via heb ik contact...

Het (financieel) steunen van projecten Via via heb ik contact gelegd met één van de werknemers/projectleiders van Kabisa Afrika Adventures. Een leuk contact, waarin we veel ervaringen hebben gedeeld. Eén van de projecten die toen liep was een georganiseerd feest, met veel invloe...

Opleiding gestart, waarmee ik in de toekomst graag een eigen...

Opleiding gestart, waarmee ik in de toekomst graag een eigen project mee zou willen starten In januari 2015 ben ik de opleiding tot psychosociale weerbaarheidstrainer gestart. Het is opleiding waarmee ik veel hoop te leren, groei als persoon en als professional en waarmee ik ervaring in kan opdoen. ...

Het starten van een eigen project

Januari dit jaar (2015) ben ik gestart aan een nieuwe opleiding, de post HBO opleiding tot psychosociale weerbaarheidstrainer. Een nieuwe ervaring waar ik veel uit hoop te kunnen halen. Het helpt kinderen vol zelfvertrouwen en met plezier in het leven te staan. Het kind wordt zich bewuster van eigen...