Image
WorldSupporter profile of l_ydia
Image
Travel & Move: 
Het maakt altijd indruk op me wanneer je in een land bent, even uit de drukte van de toeristische hotspots bent en beleeft hoe het is 'tussen de mensen'.
Dit soort momenten zijn het meest waardevol wanneer je met de locals aan de praat raakt. Zoals toen ik in Turkije, in Capadocië, een wandeltocht heb gemaakt onder leiding van een Turkse gids een aantal jaar ouder dan ik. Zij vertelde me over politieke situaties, over de beleving van de Ramadam, over de jeugd in Turkije en nog veel meer.
Experience & Leisure: 
Als voorbereiding op mijn reis naar Vietnam ben ik nu het lijstje Vietnam films aan het afgaan.
De grote klassiekers als Apocalypse Now en The Deer Hunter mogen daar natuurlijk niet aan ontbreken, maar ook arthouse films als Cyclo en Indochine zijn ook prachtig. Ideaal om voor te bereiden op de cultuur en de geschiedenis van het land waar je naartoe gaat. Een andere film die echt een eye-opener voor mij is geweest, over een heel ander thema, terrorisme in Israël: Paradise Now. Indrukwekkend hoe het perspectief van martelaars wordt neergezet.
Learn & Develop: 
Ik deed altijd al graag mee aan alle projecten die georganiseerd werden: actie schoenendoos, sponsorlopen, kerstmarkten, noem maar op.
Wanneer er hapjes worden verkocht waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat, ben ik altijd van de partij. Het lijkt me zelf ook leuk om via mijn studie mensen aan te spreken of geld in te zamelen voor een goed doel. Een eerste stap was al de poster van de vrijwilligersorganisatie ophangen op de universiteit! Ik studeer geneeskunde en heb ook hierbij nog geen buitenlandervaringen. Wel spreekt het me erg aan om binnenkort een co-schap in het buitenland te gaan lopen. Lezingen over Global Health, Artsen zonder Grenzen en Tropengeneeskunde vind ik interessant en deze richting van de geneeskunde trekt mij ook zeker.
Help & Change: 
Ik ben 3 maanden weg geweest met een vriendin naar Zuid-Oost Azië: 6 weken daarvan bestonden uit vrijwilligerswerk in Vietnam. Via Vrijwillig Wereldwijd zijn we hierbij terecht gekomen.
We hebben met verschillende projecten meegedraaid: Engelse les geven aan lichamelijk gehandicapte volwassenen die souvenirs maakten van kokosnoot, meegeholpen in de keuken waar (Vietnamese) vrijwilligers koken voor een traditioneel ziekenhuis (we hielpen met koken en gaven Engelse les aan de studenten die aanwezig waren), spelen met en helpen met het verzorgen van (gehandicapte) kinderen in een weeshuis.
Work & Initiate: 
Ik heb met mijn kleine bijbaantjes, in ziekenhuizen, in onderwijs op de studie, als bijlesgever en als huishoudelijke hulp helaas nog weinig wereldbijdrage kunnen leveren!
My Latest Activity
Teachers are singing

Op het project waar wij Engelse les gaven aan gehandicapten hebben wij een poging gedaan om Vietnamees te zingen! Zie hier het resultaat. De studenten waren erg enthousiast, zo enthousiast dat wij de volgende dag op YouTube stonden met dit filmpje!

Everything to your liking: de Vietnamese cultuur

Tijdens ons vrijwilligerswerk in Vietnam hebben wij een aantal Vietnamezen leren kennen en we zouden graag met jullie delen wat ons daarvan is bijgebleven. Erg interessant om te lezen als je meer wilt weten over de Vietnamese cultuur!

Karaoke in Vietnam

Vietnam, Can Tho. Zo gaat dat er dus aan toe op een doordeweekse avond bij een van de vele restaurantjes aan de weg. Je koopt een snoepje en mag vervolgens door de microfoon karaoke zingen, zodat iedereen die daar zit kan meegenieten. Onze Vietnamese vrienden, die we kennen via een van de projecten ...

Image

Spelen met de kinderen in een ruimte achter de pagode.

Image

Op weg in de bus naar de flower garden/Vietnamees recreatiepark.

Image

Kinderen van een weeshuis van een pagode. Bezoekers aan de pagode, de boeddhisten dus, gaven speeltjes, kleding en aandacht aan de kinderen en schonken soms ook geld aan de pagode.