Photo
Title: Vrijwilligerswerk Vietnam
Vrijwilligerswerk Vietnam

Vrijwilligerswerk Vietnam

Media of l_ydia
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Vrijwilligerswerk Vietnam

Vrijwilligerswerk Vietnam

Lieve lezers,

Op 7 januari vertrokken Ineke en ik naar Vietnam om daar vrijwilligerswerk te doen en te reizen. We wilden wat zien van de wereld en meteen iets goeds doen. We kozen Vietnam omdat we beiden geïnteresseerd waren in de mensen, cultuur en natuur in Zuid-Oost Azië. Onze reis zijn we gestart met het vrijwilligerswerk, om zo de cultuur en (een klein beetje van de) taal te leren kennen en mee te draaien in de maatschappij voordat we zouden reizen. Het vrijwilligerswerk was in Can Tho, een universiteitsstad gelegen aan de Mekong in het zuiden van Vietnam. We woonden daar in een huis samen met de andere vrijwilligers, we kregen 5 projecten toebedeeld:

  • Pagoda: spelen en knuffelen met de kinderen van het weeshuis van de pagoda,
  • City: spelen en knuffelen met de kinderen van het stadsweeshuis, en de gehandicapten (die soms al wel volwassen waren) helpen met eten geven,
  • Nhip Cau: Engels geven aan gehandicapte volwassenen die souvenirtjes maken van kokosnoot en dat verkopen aan toeristen in hun shop op de boulevard,
  • Charity at the hospital: helpen koken bij het 'hospital for traditional medicine' en tijdens het wachten tot het gaar was Engels geven aan de Vietnamese vrijwilligers (studenten) die daar aanwezig waren.
  • Kindergarten: Engels geven aan peuters en kleuters bij een kinderdagopvang aan de hand van liedjes, plaatjes en spelletjes. 

In de weekenden (zondag en maandag) hingen we de toerist uit en maakten we uitstapjes in de omgeving of gingen we lekker luieren op ons dakterras of bij het zwembad of spraken af met Vietnamezen. We aten elke dag buiten de deur, vaak met wat Vietnamese vrienden die ons wegwijs maakten en ons hun stad/land wilden laten zien. De beergartens, karaokehotels en Vietnamese disco zullen we niet snel vergeten. Ook Tet, het Vietnamees nieuwjaar dat we bij een familie thuis mochten meevieren, was een bijzondere gebeurtenis om mee te maken!

Na 6 weken zat onze tijd bij het vrijwilligerswerk er helaas op en we zijn vervolgens voor 6 weken gaan reizen. We zijn via Cambodja en Laos naar het noorden gereisd en staken daar weer de grens over naar Vietnam, om het land daarna af te dalen, terug naar het zuiden. Tijdens de reis ontmoetten we nog steeds veel locale bevolking, maar ook heel veel backpackers van over de hele wereld. Het is fantastisch om van zoveel culturen dingen mee te krijgen en om zoveel contact te maken met iedereen! Vanaf Saigon (Ho Chi Minh City) vlogen we uiteindelijk op 11 april weer terug naar huis.

Het was een prachtige reis met veel culturen en avonturen, ik zou iedereen willen aanraden om  zo'n reis te maken: de combinatie van het vrijwilligerswerk en het reizen daarna was heel erg leuk! Zo leer je het land extra goed kennen en ben je nog goed bezig ook :)

De blogs (met foto's) die we hebben geschreven tijdens het vrijwilligerswerk en het reizen zijn te vinden op:httppublic://blog/worldsupporter_2_0_0.jpglydiaenineke.waarbenjij.nu/reisverslagen/461539/zuid-oost-azie/1

Om een indruk te krijgen van hoe onze week eruit zag tijdens het vrijwilligerswerk, open dan het rooster wat ik heb bijgevoegd.

Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]