WorldSupporter profile of LaurenJulia
Image
Travel & Move: 
Samen met een vriendin reisde ik deze zomer door Spanje, waar we leerden dat er ook veel armoede dicht bij is. We sliepen in lokale bed and breakfasts en bij mensen thuis.
Eten deden we veel bij lokale restaurantjes ipv grote ketens.
Experience & Leisure: 
Ik hou van koken en probeer altijd te koken met fairtrade en biologische producten. Ik vind het leuk om dingen af te spreken met vriendinnen en om activiteiten te ondernemen.
Indisch eten is één van mijn favorieten, zeker bij Mekar Sari in Den Haag.
Learn & Develop: 
Mijn meest bijzondere ervaring tijdens mijn schooljaar was toch wel mijn uitwisseling met Tsjechië. Het verbaasde me dat er zo'n cultuur verschil was met een land wat vrij dicht bij ligt.
Het was mooi om bij iemand in huis te wonen en zijn cultuur op te snuiven. Daarna konden we ze iets bijbrengen van de Nederlandse cultuur. Ook heb ik stage gelopen in een verpleegtehuis. Hierbij hielp ik met eten rondbrengen en koffie schenken. Ik ben bijna klaar met mijn VWO en ik wil volgend jaar rechten gaan studeren. Mijn droombaan is de eerste vrouwelijke Secretaris-Generaal zijn van de Verenigde Naties. Dit is natuurlijk vrij hoog gegrepen maar ik wil graag iets doen met mensen rechten of voor buitenlandse zaken en rechten leek mij daarvoor een goed opstapje.
Help & Change: 
Ik ben erg betrokken bij de wereld en ga daarom deze zomer ook vrijwilligerswerk doen in Cuzco, Peru. Binnenkort wil ik met een inzamelingsactie voor het weeshuis beginnen welke ik ga bezoeken.
Verder doneer ik elk jaar aan verschillende goede doelen waaronder stichting Dierenlot.
Work & Initiate: 
Als bijbaantje werk ik in een kookwinkel in de Passage in Den Haag. Dit is niet het terrein waar ik later verwacht in te werken maar ik vind het wel erg leuk.
Mijn collega's kunnen erg goed koken en de boodschappen halen we dan ook het liefst bij biologische winkels.
My Latest Activity
internationale vrienden

Behalve dat je op reis heel veel leert over het land waar je verblijft, ontmoet je ook heel veel mensen uit weer andere landen en op die manier leer je ook hun cultuur kennen. Veel vrienden die ik in Peru heb ontmoet zijn echte reismensen en zitten dus nu alweer in Zuid-Afrika, Azië of Barcelon...

The world is a book, and people who not travel read only a page

The world is a book, and people who not travel read only a page Tijdens het reizen maak je zoveel mee maar leer je vooral zoveel meer culturen en gewoontes kennen. Andere gewoontes verbreden echt je kijk op het leven en hoe jij hier in Nederland weer over dingen denkt.

vrijwilligerswerk in NL

Door alle drukte van studeren, werken en een sociaal leven vergeet ik soms een beetje wat ik in Peru allemaal heb geleerd. Vorige week stond er op NU.nl een stukje over vluchtelingenwerk Nederland. Hoewel het me heel zwaar werk lijkt, wil ik wel graag daarvoor iets doen. Na een tijdje speuren op hun...

If you think travel is dangerous, try routine, it's lethal

If you think travel is dangerous, try routine, it's lethal Voordat ik ging waren er bij mij ook veel twijfels. Is het niet gevaarlijk? Zal er niet iets gebeuren? Toen ik twijfelde of ik wel of niet moest gaan stuurde een collega mij deze statement en sindsdien is het mijn favo statement.

Wat ga jij doen deze zomer? Vrijwilligerswerk!

Vrijwilligerswerk is steeds meer upcoming. Ik hoor steeds meer mensen die deze zomer kiezen voor een vrijwilligerswerkvakantie of er over na denken. Wat voor mij opvallend is dat steeds meer mensen kiezen voor een vakantie binnen Europa of naar de Balkan. Servië, een land waar ik nauwelijks iet...

plannen nieuwe reis

Het is maart, het wordt weer lekkerder weer en wat is dan leuker dan weer een vakantie gaan plannen. Jammer genoeg heb ik niet genoeg geld voor opnieuw een verre reis en wordt het dit jaar Italië. Één van de leukste dingen van reizen vind ik de verschillende mensen die je ontmoet....

heimwee

Ik ben nu al ongeveer een half jaar terug en ik mis Cusco nog elke dag. Samen met een vriendinnetje willen heel graag terug om al het mooie van Peru weer te ervaren en de projecten weer te bezoeken. Op het moment ben ik zo druk bezig met studeren dat ik ook heel erg de relaxte sfeer in Peru mis. Tij...