WorldSupporter Magazine of Lauradewit

Image

Supporter

My latest World Supporter activities - My World Supporter CV - Notifications of new Content

My Latest Activity
Mini CV
Image
Travel & Move: 
De reis naar Ghana afgelopen zomer heeft een bijzondere indruk achter gelaten.
Ik heb daar veel gezien en meegemaakt, zeker door het leven bij de lokale mensen. Door dat ik daar onder andere een dag heb geholpen met het maken van sheabutter olie, ben ik er van bewust dat het een enorm proces is. Hier in Nederland sta ik daardoor bewuster stil bij het kopen van bepaalde producten. Wat ik verder ook leuk vind is dat ik nu nog steeds contact heb met mijn toenmalige gastgezin uit Ghana, we sturen af en toe een brief heen en weer !
Experience & Leisure: 
Ik vind het erg leuk om te eten bij buitenlandse restaurants, vaak leer je gelijk wat over het land en de cultuur. - Ik vind het verder ook leuk om Afrikaanse muziek te luisteren.
- De laatste tijd lees ik ook steeds vaker tijdsschriften of boeken die te maken hebben met ontwikkelingshulp/ ontwikkelingssamenwerking. Zoals bijvoorbeeld het tijdschrift Oneworld. Maar ook kijk ik regelmatig op de website van http://www.ncdo.nl/ waar je allerlei nuttige informatie over ontwikkelingssamenwerking kunt vinden
Learn & Develop: 
- Ik heb op school verschillende keren geld opgehaald voor Zip Your lip, dit door 24 uur lang niets te eten.
- Ik heb ook een cake verkoop actie opzet, om geld op te halen voor ons project, we gaan 4 Juli met een groep leerlingen van onze school naar Ghana. \ - Bij de kerst- en paasviering op onze school hebben we een presentatie gehouden over ons Ghana- project en hierbij een collecte gehouden - Afgelopen maanden heb ik ook een paar keer een presentatie gegeven over mijn reis naar Ghana, in 1e klassen en op basisscholen. Dit vind ik erg leuk om te doen
Help & Change: 
Ik koop wanneer dit mogelijk is fairtrade producten. Voor verjaardagen koop ik soms cadeaus in de Wereldwinkel, het zijn vaak aparte cadeaus om te geven, en het is fairtrade.
Verder doneer ik 1 keer per jaar aan Orange Babies. Laatst heb ik ook gedoneerd aan giro 555 na de ramp op de Filipijnen. Voordat ik naar Ghana ging heb ik verschillende acties opgezet om geld te verzamelen voor het kopen van de muskietennetten. Laatst heb ik ook geld gegeven aan giro 555 voor de ramp in de Filipijnen. En in Maart 2014 heb ik de Zip Your Lip actie gesponsord van mijn school, helaas kan ik dit jaar niet mee doen vanwege TSE week. Komend jaar gaan leerlingen van mijn middelbare school een reis maken naar Kaapverdië,ik zal op de bijeenkomsten ook iets vertellen over mijn reis en mijn ervaringen uit Ghana.
Work & Initiate: 
Bij mijn werk heb ik samen met de eigenaar geld op weten te halen voor de reis naar Ghana. Ook zijn we de laatste tijd bezig met het verkopen van fairtrade eten, bijvoorbeeld fairtrade bananen. Ook op
school, waar ik soms in de avonden werk, hebben we met de conciërges geld opgehaald door het kopen en verkopen van de paaseitjes.

Stories

Including Bundles, Magazines, Blogs, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Including Events, Recipes and Tips to Inspire, Travel, Study, Work or Move Abroad

Supply & Demand

Including Supply and Demand of Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

My Latest Teaching Materials
My Selected Supporters
Nothing found yet.
My Selected Organizations
Nothing found yet.
Find Content
Find Supporters