Image
WorldSupporter profile of KoenTijhuis
Image
Travel & Move: 
Tijdens reizen die ik heb gemaakt door midden Amerika en Azië heb ik kinderendie bijna niks hadden heel blij gemaakt met speelgoed van thuis, de reactie van de kinderen was geweldig!
Experience & Leisure: 
Veel leren over verschillende culturen door programma's op NG en Discovery Channel waar ik veel naar kijk
Learn & Develop: 
Via school geld opgehaald voor Serious Request, dit geld is gebruikt om moeders in Afrika die weinig te besteden hebben te helpen zodat ze hun gezin konden onderhouden.
Ook in mijn examenjaar geld opgehaald voor Alpe d'Huzes.
Help & Change: 
In november 2014 heb ik vrijwilligerswerk gedaan in de Filipijnen. Aan 2 verschillende projecten heb ik hier gewerkt: de Smokey School Tour en Good Food Community, het was super!
Tijdens het Smokey School Tour project hebben we gewerkt aan modules voor een educatieve tour door de sloppenwijk in Tondo (Metro Manila) die eindigt bij een school voor kinderen uit de sloppenwijk. Het plan is dat deze modules gegeven gaan worden door de toeristen die deze tour volgen! Het tweede project was meer in het Noorden van de Filipijnen, hier heb ik samen met twee andere jongens boeren geholpen met het onderhouden en verbeteren van hun organic farm.
Work & Initiate: 
Ik kom veel buitenlanders tegen op mijn werk in de molen of op de universiteit, op deze manier kom ik veel in aanraking met verschillende culturen wat heel erg leuk is!
My Latest Activity
Heimwee

Na bijna een halfjaar van huis weg begint de heimwee langzaam te komen... Niet alleen de heimwee naar huis maar ook naar het land waar ik deze mooie reis begon: de Filippijnen. Het eerste land buiten Europa waar ik zonder mijn ouders heen ging. Hetgene dat ik het meeste mis is de cultuur, de mensen ...

Worldsupporter song Bahay Kubo!

We learned this song Bahay Kubo and sang it with the kids who stayed at the same house as where we did volunteery work for GFC.

Image

Interview with Nympha Nympha is one of the tour leaders of Smokey Tours. She is 45 years old and was born in Palawan. Her family still lives there, except for her mother and father; her mother past away in 2009 and her father in 2005. She grew up on a farm with rice fields because her father was a f...

Urgent Run

Meegeholpen met het in goede banen leiden van de urgent run. Deze run werd gedaan door kinderen uit de sloppenwijk en was bedoelt om mensen beter bewust te maken van de situatie in de sloppenwijk en dat iedereen recht heeft op een toilet in zijn huis.

Radio Interview

Live een interview op de radio gehad over het vrijwilligerswerk dat we doen!

Image

Inmiddels alweer een week in de Filipijnen en nu pas tijd om te bloggen omdat ik er door de drukte nu pas aan toe kom. De week begon al druk door het drukke vluchtschema dat we hadden en het hectische verkeer in Manila waar we doorheen moesten om bij ons hostel Happy Turtle te komen. Aangekomen hier...