Image
WorldSupporter Magazine of Kim Renkens
Image
Travel & Move: 
Een paar jaar geleden was ik op Bali en zag daar apen op straat leven.
Ik vond het bijzonder om te zien dat de mensen en apen daar met elkaar kunnen samenleven en ik hoop dat vele andere gebieden in de wereld dit ook bereiken.
Experience & Leisure: 
Mijn favoriete restaurant is Seoul Garden in Den Haag. In dit kleinschalige restaurant vind je authentieke Koreaanse gerechten waar je niet genoeg van krijgt.
Learn & Develop: 
In onze kantine kan worden gekozen voor wegwerp of gewone borden, kommen en bestek. Zelf kies ik altijd voor de gewone borden en kommen en vele anderen ook.
Hoewel het beter zou zijn als er helemaal geen wegwerp borden en dergelijke zijn, zijn ze gelukkig wel biologisch afbreekbaar.
Help & Change: 
Ik doneer jaarlijks aan het Wereld Natuur Fonds.
Verder koop ik het liefst lokale, biologische en/of producten met een keurmerk (zoals op duurzame vis) omdat ik het belangrijk vind dat we bewust zijn van ons handelen en de effecten hiervan op globale schaal.
Work & Initiate: 
Tijdens mijn bijbaan als kamermeisje vond ik het prettig om te zien dat veel gasten meehelpen om de stapel was te verminderen door hun handdoeken langer dan 1 dag te gebruiken.
Zo hoeven er minder handdoeken te worden gewassen zodat het niet alleen beter is voor het milieu maar ook goedkoper is voor het hotel. Het geld dat wordt bespaard kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor fair-trade producten, energiezuinige apparaten etc.
My Latest Activity
Kleren doneren!

Een nieuw schooljaar betekent een nieuw begin! Daarom ga ik mijn klerenkast uitdunnen, alle kleren die ik meer dan 3 maanden niet heb aangetrokken en alle kleren die niet passen gaan naar KICI. En omdat het ook voor mijn medestudenten een nieuw begin is ga ik vragen of ook zij hun oude kleren w...

Am I Wrong - Nico and Vinz

Dit liedje brengt me gelijk terug naar Bali en Nusa Penida vooral! Niet alleen omdat dit het eerste liedje is wat we draaiden wanneer we 's nachts sterren gingen kijken op het strand, maar ook omdat het in mijn ogen ook over individualisme en zelfvertrouwen gaat. Dit spreekt mij heel erg aan. Doe je...

Image

Zeer populaire tempel waarbij je een wens doet, 3x je gezicht wast met het water uit zo'n waterspuwer en dan 1x je hele hoofd en lichaam wast. Vervolgens doe je precies hetzelfde bij alle (ongeveer 20?) waterspuwers die erna volgen.

Image

Monkey Forest in Ubud. Vlakbij zitten dus ook winkeltjes waar de apen ook tussendoor lopen

Kecak dans

De kecak dans, in Europa bekend als de apendans, is de bekendste dans waarin Hanuman een grote rol speelt. Deze dans vindt zijn oorsprong in de Sanghyang uitvoering, een rituele dans waarbij de dansers in een trance raken door zang en oproeping. Eenmaal in trance, dan is de Sanghyang als geest in he...