WorldSupporter Magazine of JodyVerspagen
Image
Travel & Move: 
Ik ben twee keer drie weken op een talenreis geweest in de VS. Deze reizen hebben allebei veel indruk op mij gemaakt en ik ben er erg zelfstandig door geworden.
Ik kwam in gastgezinnen terecht die zelf weinig te besteden hadden. Ze stelden hun huis open voor scholieren om meer van andere culturen te leren. Ik kwam via mijn talenschool in aanraking met mensen van over de hele wereld. Ik woonde in huis met een Spaanse, een Russische, een Deense en een Chinees meisje en had les met mensen uit Brazilie, Ecuador, Japan, enz. Ik ben zo veel te weten gekomen over verschillende culturen.
Experience & Leisure: 
Ik ga ieder jaar naar het wereldfestival in Utrecht. Hier komen artiesten uit alle delen van de wereld. Een van mijn lievelingsfilms is 'Slumdog Millionaire'.
Dit gaat over het leven in sloppenwijken in India.
Learn & Develop: 
Op mijn basisschool hadden we elk jaar een project voor een goed doel. Er werden sponsorlopen georganiseerd, kleren en speelgoed ingezameld en meer.
Ook hadden we jaarlijks een inzamelweek voor de 'Stichting Tio Loiro'. In de derde klas van de Middelbare school heb ik mijn school opgegeven voor een project van 'Dance for Life' en daar met mijn klas 2000 euro voor ingezameld.
Help & Change: 
Ik heb twee jaar geleden een veiling georganiseerd om geld in te zamelen voor een project van 'Dance for Life'. Verder doneer ik al 4 jaar elke maand 5 euro aan Stichting War Child.
Work & Initiate: 
Ik werk bij de Natuur winkel. Wij verkopen biologisch voedsel en steeds meer producten zijn fair trade.
My Latest Activity
Shapes & Numeracy

Education Category: General, Math Ages: 0-4, 4-8 Een kort simpel spel waarmee kinderen op een leuke effectieve manier kennismaken met aantallen en vormen. Pak een blaadje, teken daar een aantal driehoeken op en laat de kinderen raden welke vorm het is en hoeveel het er zijn. Herhaal dit met verschil...

Mijn ontmoeting met het meisje Amahle

Tijdens mijn tijd als vrijwilliger in Zuid-Afrika heb ik veel kinderen ontmoet, maar geen een is mij zo bijgebleven als dit meisje. Haar naam is Amahle, 10 jaar oud en woonachtig in de grootste township van Kaapstad, Khayelitsha. Ze viel me meteen op door haar enorme kennis van het Engels. Dit in te...