Mijn ontmoeting met het meisje Amahle

Tijdens mijn tijd als vrijwilliger in Zuid-Afrika heb ik veel kinderen ontmoet, maar geen een is mij zo bijgebleven als dit meisje. Haar naam is Amahle, 10 jaar oud en woonachtig in de grootste township van Kaapstad, Khayelitsha. Ze viel me meteen op door haar enorme kennis van het Engels. Dit in tegenstelling tot de andere kinderen van haar klas. Toen ik haar vroeg waardoor dat kwam zei ze dat ze erg leergierig was en goed oplette op school. Ik vroeg haar wat haar grootste droom was waarop ze antwoordde dat ze dokter wilde worden of de loterij wilde winnen. Dokter, omdat ze mensen wilde genezen of verzorgen die aan ernstige ziekte leden. Dat van de loterij was eigenlijk maar een grapje. Ook vertelde ze me over haar hobby's, de dingen die haar blij maakte. Ze hield erg van zingen en dansen waar ze  naar mijn mening ook zeer veel talent voor had. Door al mijn gesprekken met Amahle kreeg ik een inkijkje in het leven van een jong meisje dat in een township leeft. Ondanks de grote verschillen in leefomgeving leken we eigenlijk erg veel op elkaar. We deelden dezelfde passies en ambities en dachten we na over dezelfde onderwerpen.  

 

Follow the author: JodyVerspagen
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: JodyVerspagen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Mooi om te lezen dat meisjes

Mooi om te lezen dat meisjes in townships toch zo'n grote dromen en wilskracht hebben :-).

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1