Image
WorldSupporter Magazine of Ineke Saalmink
Image
Travel & Move: 
In januari en februari heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Zuid-Vietnam. Daarna heb ik nog 7 weken gereisd door Cambodja, Laos en Vietnam.
Om in de vrijwilligerssferen te blijven, gingen we af en toe naar een massageplek, restaurant of circus voor het goede doel. (blinde mensen, straatkinderen, rode kruis)
Experience & Leisure: 
Ik vind het altijd leuk me te verdiepen in andere culturen d.m.v. muziek dan wel boeken of films.
Learn & Develop: 
Op de middelbare school heb ik een tijdje meegedacht over het project 'Hope XXL', waarbij wordt gedacht over mogelijkheden met betrekking tot het halen van de millennium doelen.
Daarnaast deed ik altijd mee aan acties die georganiseerd werden voor Afrika (waar een aantal van onze school heen gingen om een school te bouwen), zo moesten we een keer 12 uur lang niks eten en overnachten op school waarbij je tegen betaling spellen kon doen. Ook heb ik in de 4e meegedaan met het MEP, waarbij het Europees parlement werd nagespeeld en je met je school de belangen van een Europees land moest verdedigen. Nu studeer ik geneeskunde.
Help & Change: 
Internationaal: in januari en februari heb ik 6 weken vrijwilligerswerk gedaan in Vietnam, ik heb daar gewerkt met (gehandicapte) weeskinderen en gehandicapte volwassenen, en ik heb helpen koken en et
en uitdelen in het ziekenhuis voor traditionele geneeskunde. Nationaal: ik steun de Cliniclowns, omdat ik het belangrijk vind dat er ook tijdens moeilijke perioden van ernstige ziektes ook tijd is voor een moment van geluk en blijdschap. Regionaal: in het dorp waar ik vandaan kom help ik bij de harmonie bij het organiseren van een kamp voor de jeugd.
Work & Initiate: 
-
My Latest Activity
Image

Een bezoek van Kim Phuc With love, hope and forgiveness we can make a beautiful world for everyone   Kim Phuc, beter bekend als ‘het Vietnammeisje’, bracht een bezoek aan mijn oude middelbare school in een college-on-tour-setting. Zij vertelde in het kort haar levensverhaal, waarna ...

Goede voornemens, een half jaar later...

Vlak na mijn reis had ik voor mezelf een aantal voornemens gemaakt, nu een half jaar later is het tijd om eens te kijken hoe het ervoor staat met ze en de bucketlist af te vinken. Vrijwilligerswerk in Nederland: check!Ik ben lid geworden van Humanitas en bij hen vrijwilliger bij het project Taalmaat...