Goede voornemens na de reis

Tijdens de reis heb ik me een aantal goede dingen voorgenomen om in Nederland weer te gaan doen, hieronder een opsomming:

 • Vrijwilligerswerk in Nederland. Natuurlijk niet alles tegelijk, maar ik wil me wel op onderstaande punten oriënteren.
  - met kinderen: weeshuis (hebben we dat?) bezoeken
  - met ouderen: op bezoek gaan in verzorgingshuizen/bij eenzame ouderen thuis. Eventueel boodschappen doen of een wandelingetje maken.
  - resto van harte
 • Wereldwinkel in contact brengen met Nhip Cau.
 • Presentatie houden in geschiedenislessen over Vietnam om de leerlingen meer bij Vietnam te betrekken.
 • Meer fairtrade-producten kopen en van goede doelen diensten gebruik maken, zoals de massages die we onderweg genomen hebben bij 'the blind people' en het rode kruis.
 • Bewuster omgaan met energie en warm water.
 • Minder klagen.
 • In contact blijven met onze Vietnamese vrienden en over die cultuur blijven leren.
 • Nog een reis maken en dat weer combineren met vrijwilligerswerk. En andere mensen enthousiast maken voor vrijwilligerswerk in het buitenland.
Follow the author: Ineke Saalmink
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Wat een leuke bucketlist zeg

Wat een leuke bucketlist zeg Ineke Saalmink! Minder klagen is echt een goede ;-). Let maar op of het je ook zo makkelijk afgaat als je al een tijdje terug bent, je vergeet snel hoe goed je het eigenlijk hebt in je thuisland... Houd je ons op de hoogte hoe het je afgaat? 

Goede voornemens een half jaar later.

Vlak na mijn reis had ik voor mezelf een aantal voornemens gemaakt, nu een half jaar later is het tijd om eens te kijken hoe het ervoor staat met ze en de bucketlist af te vinken.Vrijwilligerswerk in Nederland: check!Ik ben lid geworden van Humanitas en bij hen vrijwilliger bij het project Taalmaatjes. Het is hierbij niet alleen de bedoeling dat ik een allochtoon help met de Nederlandse taal, maar ook dat ik deze persoon mee naar buiten neem en sociale situaties oefen.Meer fairtrade-producten kopen en van goede doelen diensten gebruik maken: check!Ik koop vaker fairtrade-eten in de supermarkt als ze het hebben en ik bijvoorbeeld Aziatisch kookBewuster omgaan met energie en warm water: check!Ik douche bijvoorbeeld minder lang en bij aangename temperaturen buiten minder warm. Daarnaast doen we in mijn studentenhuis vaker de lamp uit in gemeenschappelijke ruimtes.In contact blijven met onze Vietnamese vrienden en over die cultuur blijven leren: check!Met sommige heb ik wekelijks, met andere maandelijks contact via Facebook, Skype of What’s App. Met sommige praat ik alleen over privé zaken, met sommige praat ik over cultuurverschillen, zoals verschil in schoolsystemen en politiek.Andere mensen enthousiast maken voor vrijwilligerswerk in het buitenland: check!Iedereen die ik tegenkom die erover denkt om te gaan reizen, krijgt van mij te horen dat hij/zij dat zéker moet doen en wel in combinatie met vrijwilligerswerk, omdat je dan meer leert over de cultuur en het land waar je bent, en je daar je verdere reis nog heel veel plezier van beleeft.Bovenstaande voornemens heb ik dus al uitgevoerd, het is nog wel een kwestie van volhouden. Dat wordt nog best lastig nu het gewone leven weer begonnen is en er steeds meer tijd ook ingenomen wordt door andere zaken.. Hieronder nog meer zaken waar ik al aan gewerkt heb, het doel is alleen nog niet bereikt:Work in progressPresentatie houden in geschiedenislessen over Vietnam en de VietnamoorlogIk heb contact gezocht met mijn oud-lerares van de middelbare school en met haar afgesproken dat ik een keer een gastles zal verzorgen in de examenklassen.Minder klagenIk probeer erop te letten, maar dit valt niet mee. Het studentenleven gaat namelijk niet altijd over rozen, zeker niet als er lange stagedagen of tentamens gemaakt moeten worden. Gelukkig kan ‘zwaar leven’, een lied van Brigitte Kaandorp, de boel vaak behoorlijk relativeren. Daarna lach ik mezelf weer uit en kan ik weer een poosje zonder klagen.Nog een reis maken en dat weer combineren met vrijwilligerswerkIk ben een plan aan het maken om een coschap in het buitenland te regelen, waarna ik waarschijnlijk ook wel weer zal reizen. Ik wil het nog steeds combineren met vrijwilligerswerk.Ik ben blij verrast dat er maar 1 voornemen is, waar ik nog niks aan gedaan heb, namelijk: Wereldwinkel in contact brengen met Nhip Cau.Daarentegen heb ik wel een extra goed voornemen gemaakt en uitgevoerd: Ik doneer aan alle goede doelen collectes, die te maken hebben met gezondheid, zoals hartstichting, nierstichting, etc.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
 • Public
 • WorldSupporters only
 • JoHo members
 • Private
Statistics
[totalcount] 2