Image
WorldSupporter profile of evapenris
Image
Travel & Move: 
de reis naar Afrika met school was natuurlijk een ontzettend belangrijke en bijzondere ervaring in mijn bijdrage tot een betere wereld.
Ik heb op deze 'vakantie' veel geleerd en gedaan om de wereld beetje bij beetje te verbeteren. Daarnaast gingen wij met het gezin vroeger vaak op een kleine familiecamping in Zuid-Frankrijk staan waar we ontzettend mooi in de natuur zaten. Daar bovenop was het lekker kleinschalig en milieuvriendelijk.
Experience & Leisure: 
Ik hou van eten en vind het dan ook leuk om gerechten uit andere culturen te proeven. Indiase curry en kerrie rijst zijn dan ook voorbeelden van dingen die wij regelmatig thuis eten.
Restaurants met een buitenlandse keuken zijn voor mij ook niet oninteressant, maar daar ga ik toch iets minder vaak naartoe. Laatst ben ik nog naar de Wereldwinkel geweest en heb ik twee heerlijke repen fairtrade chocola gekocht, ik had namelijk nog een cadeaubon van mijn oma en die gaf ik hier graag aan uit!
Learn & Develop: 
Op de basisschool werden er regelmatig acties georganiseerd om geld op te halen voor verschillende goede projecten. Helaas kan ik me de projecten niet meer precies herinneren.
Daarnaast hebben we op school regelmatig projecten over andere culturen e.d. Zo hebben we pas nog een film gekeken over de Chinese cultuur (The Last Emperor) en lees ik momenteel een boek met een verhaal dat plaatsvindt in Nigeria. Dit soort dingen vind ik best interessant want ik leer graag over andere culturen. Zo krijg je een bredere kijk op de wereld. Mijn belangrijkste ervaring op dit gebied was natuurlijk de reis naar Malawi die ik in april met school heb gemaakt. Dit heeft mij veel geleerd en ik heb met mijn ervaringen ook familie en vrienden kunnen inspireren om hun steentje bij te dragen aan een betere wereld.
Help & Change: 
Ik heb al meerdere kleine dingen gedaan om bij te dragen aan ontwikkelingshulp en internationale samenwerking.
Zo heb ik op een rommelmarkt gestaan om geld op te halen voor mijn ontwikkelingsreis naar Malawi. Recyclen is milieuvriendelijk, je kunt beter oude spullen doorverkopen en ze een nieuw leven geven dan ze zomaar weg te gooien! Daarnaast koop ik regelmatig fairtrade etenswaren, voornamelijk van Max Havelaar. Alle beetjes helpen! Ik heb trouwens ook nog wel eens geld gedoneerd voor de slachtoffers van Haïti.
Work & Initiate: 
-
My Latest Activity
Activiteit na terugkomst

Een tijd nadat ik terug kwam van mijn reis naar Malawi, heb ik voor een aantal familieleden, vrienden en kennissen een presentatie gegeven over mijn werkzaamheden. Dit was vooral voor de mensen die mij hebben gesponsord en die meer over de reis wilden weten. Veel mensen waren erg enthousiast en dat ...

Image

We mogen dan helaas geen spandoek meer hebben kunnen maken, toch vind ik dat deze foto het ultieme Wereldsupporter gevoel uitschreeuwt. Onze gezichten spreken boekdelen, niet? Volgens mij heeft deze groep een geweldige middag gehad en iedereen heeft zijn steentje voor een ander bijgedragen.

Image

Een van onze werkzaamheden tijdens onze reis was het oogsten van mais voor een oude vrouw. Dit was nogal een klusje en ons werk werd dan ook zeker gewaardeerd. Het was even zwaar, maar de voldoening was achteraf groot!

Wereldsupporter song (en dans!)

Een groep Afrikaanse leerlingen zong een vrolijke melodie, en danste er vervolgens ook nog bij tijdens dit stuk dat speciaal voor ons werd opgevoerd. Een echte Wereldsupporter song, want makkelijk om te onthouden voor iedereen!

Activiteit met Afrikaanse leeftijdsgenoten

Een aantal leerlingen van een basisschool die we bezochten toen we in Malawi waren, hadden een leuke voorstelling voor ons voorbereid. Wij sprongen er gezellig bij! Al werden we al snel uitgelachen omdat we er niets van snapten...

Image

Hoi! Ik ben sinds zondag terug van een onvergetelijke reis naar Malawi die ik heb gemaakt. Voor meer informatie hierover, of voor ideeën en tips om geld op te halen voor zo'n reis, ga naar mijn Worldmapping blog! De link hiervan staat op mijn profiel. Eva