Image
WorldSupporter profile of Danio
Image
Travel & Move: 
Ik ben best veel op vakantie geweest met mijn ouders, ik heb al veel landen gezien. Toen ik klein was vooral strandvakanties en vanaf mijn 8e jaar zijn we meer gaan rondreizen.
Het meest bijzondere: Ik heb in 2010 samen met mijn vader een rondreis door Egypte gemaakt, we zijn naar Cairo geweest en hebben een tocht over de Nijl gemaakt, een avontuurlijke vakantie. In 2011 heb ik met mijn moeder, bonusvader, bonusbroer en bonuszus een rondreis door Florida gemaakt. Dit was een mooie vakantie waarin ik alle high lights van Florida heb gezien. In 2012 ben ik met mijn moeder naar Parijs geweest, van Louvre tot Notre Dam en Sacre Coeur maar de meeste indruk maakte het grote aantal daklozen: ze slapen in dozen, in parken en eten uit de vuilnisbakken. In 2012 heb ik met mijn moeder en bonusvader een rondreis door Indonesië gemaakt. Geen georganiseerde reis maar zelf rondgetrokken. Zo kwamen we terecht in een dorpje die bestond uit hutjes. Ik schrok van de armoede in het dorp en het weinige wat de kinderen hadden. De kinderen dromden zich om ons heen. Ze trokken aan mijn kleren om mijn aandacht te krijgen. Gelukkig was ik hierop voorbereid en had ik pennen, potloden, schriftjes, gummetjes, puntenslijpers etc. meegenomen om uit te delen. Wat waren ze blij! Ik denk dat dit ook het moment was dat ik besloot dat ik meer wilde doen voor de wereld en zelf mijn steentje wil bijdragen. In de bergen kwamen we vrouwen tegen die zelf sieraden maakten, hier heb ik van mijn zakgeld een paar souvenirs gekocht zonder af te dingen.
Experience & Leisure: 
Ik ben sportief, hou van avontuur en wil graag nieuwe dingen ontdekken. Zo heb ik samen met mijn vader gedoken in Egypte, ik heb mijn Padi Open Water gehaald op mijn 12e jaar.
Ik golf al een paar jaar en heb mijn GVB gehaald zodat ik over ter wereld kan golfen. Afgelopen zomer heb ik een zeilcursus gedaan, erg leuk! Ik doe aan atletiek, hardlopen is mijn favoriete onderdeel. Aankomend voorjaar ga ik voor het eerst de halve marathon van Hoorn lopen. In juli wil ik de Nijmeegse Vierdaagse gaan wandelen. Ik wil me graag laten sponsoren om extra geld in te zamelen voor mijn reis naar Cambodja en om de ontwikkelingsprojecten te steunen. Ik kijk graag naar National Geographic, dit is mijn favoriete zender omdat ik daar veel leer over de wereld en de natuur.
Learn & Develop: 
Op de lagere school hadden ze elk jaar een schoenendoosactie, je moest dan een schoenendoos vullen met spulletjes voor een kind uit een derdewereld land.
Deze schoenendoos ging ik met zorg samenstellen, ik probeerde me dan voor te stellen wat de kinderen daar graag zouden willen hebben. Natuurlijk deed ik ook elk jaar mee met de Unicef loop en dan het liefst de langste afstand! Vorig jaar heb ik in Indonesië geholpen bij een lesactiviteit van een English Course, dit was een mooie ervaring. Nu zit ik in 4VWO en ben ik me aan het inzetten om geld bij elkaar te krijgen voor de ontwikkelingsprojecten in Cambodja waar ik volgend jaar zomer ga helpen.
Help & Change: 
Ik ben heel lang lid geweest van WNF, op mijn 6e verjaardag hebben mijn ouders me lid gemaakt van WNF Rangers, van mijn 12e tot mijn 14e jaar was ik WNF LifeGuard.
Ik heb een tijd vegetarisch gegeten omdat ik de slechte levensomstandigheden van de dieren zo zielig vind. Nu eet ik wel weer vlees maar veel minder, mijn moeder koopt zoveel mogelijk biologisch en vaak ook vegetarisch. Ik ben zuinig met energie, ik let op dat ik geen lampen laat branden en geen laders in stopcontacten laat zitten. We scheiden thuis al ons afval en proberen milieubewust maar vooral duurzaam te leven. In vakanties koop ik graag handgemaakte souvenirs van de lokale bevolking. Ik vind het heel mooi dat deze mensen zulke prachtige dingen kunnen maken met zo weinig middelen en zo steun ik de bevolking ook een beetje. Dan weet ik ook zeker dat mijn geld echt bij hen terecht komt. Ik heb me opgegeven als orgaandonor. Ik vind het een mooie gedachte dat ik zelfs na mijn dood er nog voor kan zorgen dat andere mensen een beter of langer leven kunnen hebben.
Work & Initiate: 
Ik heb sinds mijn veertiende een bijbaantje. Het geld wat ik verdien spaar ik nu allemaal op voor mijn reis naar Cambodja.
Verder probeer ik nog wat extra’s bij te verdienen door fietsbanden te plakken tegen een kleine vergoeding, ijzer op te halen en statiegeldflessen te verzamelen.
My Latest Activity
Image

Dit boek van Loung Ung gaat over een meisje wat opgroeit tijdens het regime van Pol Pot in Cambodja, ze is nog maar 5 jaar oud als hij aan de macht komt. Het geeft een goed inzicht hoe het leven was ten tijde van de Rode Khmer.

Image

In Cambodja heb ik jongeren geïnterviewd zodat ik me beter kan inleven in hun leven en dit in Nederland kan overbrengen aan leeftijdgenoten.

Image

Deze souvenirs heb ik gekocht bij verschillende kraampjes zonder veel af te dingen zodat ik de lokale bevolking steun. Ik heb ze in Nederland weggegeven zodat anderen ook mijn reis blijven herinneren.