Image
WorldSupporter profile of Annemiekekeersmaekers
Image
Travel & Move: 
Ik ben tot nu toe ieder jaar met mijn ouders op vakantie geweest, meestal naar Frankrijk, Italië of Spanje.
In 2013 zijn we naar de Verenigde Staten geweest en afgelopen zomer ben ik dus in Zuid-Afrika geweest.
Experience & Leisure: 
Ik ben een groot fan van Music Meeting in Nijmegen: een driedaags festival waar artiesten van over de hele wereld bij elkaar komen. Het idee is om verschillende culturen samen te brengen.
Deze artiesten brengen met hun muziek ook een stukje van hun eigen cultuur over. Ook ben ik gek op allerlei soorten films en muziek van over de hele wereld. Ik vind het erg leuk om documentaires te kijken over een bepaald gebied in de wereld, zoals de reisfilms van Michael Palin. Verder dans ik, en samen organiseren we ieder jaar een Kerstshow. Het geld dat we met de entreekaartjes ophalen, gaat naar een goed doel. Dit is bijvoorbeeld de Tante Lenie stichting geweest, een stichting die zich inzet voor gezinnen met een kind tussen de vier en zestien jaar oud dat ernstig ziek is of een ongeluk heeft gehad. Samen met mijn vriendin Lisa heb ik twee jaar achter elkaar de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen. Het eerste jaar liepen we voor het Liliane fonds, dat zich inzet voor gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden. Het tweede jaar liepen we voor Plan Nederland: Because I'm a Girl, een organisatie die zich bezighoudt met de rechten en gelijke behandeling van meisjes en vrouwen over de hele wereld. In beide jaren hebben we een hoop geld opgehaald door mensen te zoeken die ons wilden sponsoren. Het was een geweldige ervaring! Bovendien hebben we op school de films Blood Diamons en Shooting Dogs gezien. Allebei zeer indrukwekkend.
Learn & Develop: 
Ik heb meegedaan met het Cross Your Borders project, waarbij we een aantal dagen naar problemen in de wereld hebben gekeken en hier oplossingen voor hebben proberen te bedenken.
Ook heb ik op de fancy-fair zelfgebakken koekjes en cakejes verkocht. Ik heb een presentatie gegeven over Nelson Mandela, een goed voorbeeld van een echte wereldverbeteraar die op durfde te komen voor zichzelf, en ook voor anderen. Bovendien heb ik mijn voordracht voor Nederlands over het belang van ontwikkelingssamenwerking gehouden.
Help & Change: 
Ik ben afgelopen zomer naar Durban, een stad in het oosten van Zuid-Afrika geweest, om een steentje bij te dragen aan de hulp voor arme, misbruikte, verlaten of zieke mensen.
Ook gebruiken wij thuis veel fairtrade en biologische producten. Ik vind het belangrijk om na te denken over (de mensen op) de wereld, en hoe we met zijn allen dingen kunnen verbeteren zodat iedereen veilig en gezond kan leven.
Work & Initiate: 
Ik werk bij Albert Heijn, en we zorgen er met Kerstmis voor dat ons kerstpakket bestaat uit bijna alleen maar fair trade producten.
Zo kregen we fair trade thee, fair trade koffie en fair trade chocolade.
My Latest Activity
Not Afraid - Eminem

Ik vind Not Afraid van Eminem een heel inspirerend liedje als het gaat over stappen durven nemen en op te komen voor een betere wereld. Als iedereen alleen zijn eigen belang een heel klein beetje meer opzij zou zetten en zich (als is het maar een héél héél klein beetje) i...

Discussies over belangrijke kwesties naar aanleiding van de reis

Wat ik af en toe heel grappig vind om te merken, is dat ik sinds Afrika ineens veel bewuster ben van alles wat er gebeurt in de wereld, met name grote discussies en nieuwsberichten over dingen die met vluchtelingen, armoede, ontwikkelingswerk etc. te maken hebben. Het boeit me echt enorm en ik merk ...

Het vluchtelingenvraagstuk

Het vluchtelingenvraagstuk De laatste tijd zijn de enorme vluchtelingenstromen veelvuldig in het nieuws geweest. Grote stoeten arme, wanhopige mensen komen aan wal in Europa na een overtocht op vaak gammele bootjes, waar overigens voor velen van hen de reis al eindigt door een gebrek aan eten en dr...

Een jaar na de reis

Het is op 12 juli alweer precies een jaar geleden dat ik op reis ben gegaan. Wat vliegt de tijd!