Photo
Title: Hoe ondersteunt mijn hulp de millenniumdoelen?
Hoe ondersteunt mijn hulp de millenniumdoelen?

Hoe ondersteunt mijn hulp de millenniumdoelen?

Media of Annemiekekeersmaekers
Content categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Related content:
Hoe ondersteunt mijn hulp de millenniumdoelen?

Hoe ondersteunt mijn hulp de millenniumdoelen?

Image

Ik heb in Zuid-Afrika meerdere projecten bezorgd die ook verschillende millenniumdoelen ondersteunen. Zo zijn we ten eerste naar Bobbi Bear geweest: een heftig, indrukwekkend project, dat voornamelijk slachtoffertjes van seksueel misbruik steunt en bijstaat. Dit project ondersteunt de millenniumdoelen 6 (verspreiding van ziektes als aids en malari stoppen), 4 (kindersterfte moet afnemen) en 3 (mannen en vrouwen hebben gelijke rechten). Door daders op te pakken en te berechten en het seksueel misbruik (van kinderen) tegen te gaan, voorkom je ook dat ziektes als aids zich snel verspreiden. Bovendien redt Bobbi Bear veel kinderen die niet alleen misbruikt, maar ook erg slecht behandeld zijn (geweest). Op deze manier gaan ze ook kindersterfte tegen. Wat ik ook erg mooi vind, is dat Bobbi Bear ook de gelijke behandeling van mannen en vrouwen (in dit geval vooral meisjes) wil verzekeren. De slachtoffers zijn voornamelijk jonge kinderen, eigenlijk bijna allemaal meisjes die in 95% van de gevallen zijn misbruikt door een (mannelijk) familielid. Bobbi Bear wil dus deze daders oppakken en iets doen aan de scheve geslachtsverhouding dat kleine, weerloze meisjes hier steeds het slachtoffer van worden. 

 

Ook heb ik bij Palm Tree Care Center geholpen bij de adoptiebaby'tjes die hier worden opgevangen. Als deze kleine baby'tjes aan hun lot waren overgelaten, was het hoogstwaarschijnlijk niet goed afgelopen.. De baby's worden bij Palm Tree verzorgd en er wordt om hun gegeven. Uiteindelijk worden bijna alle baby'tjes opgehaald door nieuwe ouders, vooral uit het buitenland (Canada). 

Bij Palm Tree, maar ook bij Mother of Peace en in de sloppenwijk, hebben we schoolgebouwtjes gezien waar kinderen onderwijs krijgen. Op deze manier krijgen zij een kans op een succesvolle toekomst, want onderwijs brengt je verder! Dit ondersteunt natuurlijk milenniumdoel 2: alle jongens en meisjes naar school. 

We hebben in de community ook voor een maaltijd gezorgd voor weeskinderen die anders niets te eten hadden gehad en we hebben geholpen met het planten van een moestuintje en het verzorgen ervan. Zo kunnen de mensen nog een tijd lang voldoende eten! Dit ondersteunt millenniumdoel 1: extreme armoede en honger uitbannen.

 

More contributions of WorldSupporter author: Annemiekekeersmaekers
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]