Photo
Title: Terug in Nederland na een ontzettend bijzondere tijd vrijwilligerswerk in Tanzania
Terug in Nederland na een ontzettend bijzondere tijd vrijwilligerswerk in Tanzania

Terug in Nederland na een ontzettend bijzondere tijd vrijwilligerswerk in Tanzania

Media of x_Daniëlle
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Terug in Nederland na een ontzettend bijzondere tijd vrijwilligerswerk in Tanzania

Terug in Nederland na een ontzettend bijzondere tijd vrijwilligerswerk in Tanzania

Ik ben nu 1,5 week terug uit Tanzania. Vier weken lang heb ik er alles aan gedaan om zoveel mogelijk te kunnen betekenen voor de mensen daar. Ik heb gewerkt in een lokaal ziekenhuisje, in een weeshuis en ben sloppenwijken afgegaan om hier hulp te bieden. 

Een supermooie ervaring, zeker omdat ik op het moment in opleiding ben tot verpleegkundige en ik goede gezondheidszorg heel heel belangrijk vindt! Van maandag tot en met vrijdag begon ik om 7 uur in het ziekenhuis, waar ik heel breedt werd ingezet. Ik moest helpen bij bevallingen, assisteren bij operaties, baby's wegen, zwangere vrouwen onderzoeken, bloedonderzoek doen etc. Allemaal ontzettend interessant en erg waardevol om te mogen doen. 

In de middag ging ik naar het weeshuis en deed ik allerlei activiteiten met de kinderen. Lachen, gieren, brullen vaak. Jeetje wat heb ik een bewondering voor deze kinderen. Zoveel plezier kunnen hebben met zo weinig. Heel dankbaar werk! 

In het weekend gingen we sloppenwijken bezoeken en hier hebben we o.a. eten uitgedeeld aan alle kinderen. Ook heb ik een vaccinatiedag georganiseerd waarin we in de armste wijken medische hulp gingen bieden. Heel heftig om te zien hoe ziek mensen hier zijn en hoe de leefomstandigheden hier zijn, maar ook leerzaam om te merken hoe bepaalde dingen kunnen ontstaan. 

Inmiddels ben ik alweer 1,5 week terug in Nederland. Ik vind het moeilijk om te wennen, moeilijk omdat ik daar zoveel heb meegemaakt en de leefomstandigheden daar goed kon waarderen, moeilijk omdat de mensen daar zo dankbaar zijn voor alles, en het hier soms zo de tegenovergestelde wereld is. Ik merk ook dat ik veel bewuster omga met de dingen in het dagelijks leven. Niet zo zeuren om alle kleine dingetjes, je moest eens weten waar een grote groep van de mensen in de wereld het mee moeten doen!! Ik praat dan ook veel met de mensen in m'n omgeving over de dingen die ik heb meegemaakt en hoe ik nu tegen dingen aankijk. Ik wil hun graag inspireren om eens op een andere manier tegen dingen aan te gaan kijken en dankbaar te zijn voor de dingen die wij hebben :)

Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]