WorldSupporter profile of x_Daniëlle
Image
Travel & Move: 
Ik vind het keer op keer wanneer ik op reis ga verbazingwekkend hoe groot de verschillen in een land kunnen zijn.
Ik vind dat hier verandering in moet komen, en door steeds vaker bewuste keuzes te maken voor wat ik koop en waar ik het koop, denk ik mijn steentje te kunnen bijdragen hieraan.
Experience & Leisure: 
Wanneer ik in mijn vrije tijd ga uiteten kijk ik altijd op www.puuruiteten.nl. Hier vind je restaurants die heerlijke pure en fairtrade producten bereiden.
Learn & Develop: 
Op de middelbare school deed ik altijd mee met het organiseren van de Keniadag.
Een dag waarop allerlei activiteiten werden georganiseerd om zo geld in te zamelen voor het Mudzini Kwetu Centre in Kenia. Momenteel volg ik de opleiding verpleegkunde. Hier zijn we o.a. ook bezig met het thema wereldburgerschap en hoe hieraan ons steentje te kunnen bijdragen. In de toekomst zou ik ook heel graag een keer mee willen met artsen zonder grenzen, om ook op deze manier mijn steentje te kunnen bijdragen.
Help & Change: 
Wanneer er een sponsorloop georganiseerd wordt voor het goede doel, probeer ik altijd mijn steentje bij te dragen.
Verder vind ik het belangrijk om eerlijke producten te kopen dus maak ik veel gebruik van fairtrade producten. Op de basisschool was ik altijd lid van het tijdschrift Samsam. Mijn ouders vinden het belangrijk dat wij betrokken worden bij het werken naar een duurzame en eerlijke wereld. Al een aantal jaren doe ik een aantal maal per jaar een donatie aan Unicef.
Work & Initiate: 
Afgelopen december heb ik op stage in het ziekenhuis gekozen voor een donatie als kerstpakket. Verder werk ik in een ijssalon en ook daar maken we bijvoorbeeld gebruik van fairtrade bananen.
My Latest Activity
Image

gezonde mueslirepen

  • Oven op 180 graden voorverwaemen
  • Boter smelten en vervolgens rietsuiker, golden sirop en honing toevoegen
  • Muesli + noten toevoegen en les goed door elkaar roeren
  • De massa in een vierkant blik schenken (zodat beslag 2-3 cm dik is)
  • 30 mi...

Opleiding verpleegkunde

Door een presentatie te geven over mijn ervaringen in Tanzania en hoe belangrijk ontwikkelijkssamenwerking is, hebben we samen ervoor gezorgd dat we een voorstelling kunnen organiseren die ging over vluchtelingen 

3 maanden later

Ik ben inmiddels 3 maanden terug uit Afrika, en jeetje ik denk nog elke dag aan de tijd die ik daar heb gehad! Ik ben ontzettend blij met hetgeen ik voor de mensen heb kunnen betekenen, maar ook wat ik van en voor mezelf heb geleerd! Momenteel loop ik ook stage in de zorgsector, en dan zie ik weer h...

Image

Alvast een eerlijke koffie PROEF AFRIKA gekocht in de wereldwinkel. De tekst sprak me erg aan omdat ik volgende week vertrek naar Afrika, ik natuurlijk al heel veel zin heb om te gaan EN omdat ik het kopen van eerlijke producten altijd fijn vindt.