Title: "Waarom ben je eigenlijk vegetariër?"
"Waarom ben je eigenlijk vegetariër?"

"Waarom ben je eigenlijk vegetariër?"

Media of EliseS
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
"Waarom ben je eigenlijk vegetariër?"

"Waarom ben je eigenlijk vegetariër?"

Deze vraag krijg ik gewoonlijk eens in de week op mijn bordje. Of nog erger: Waarom ben je eigenlijk vegetarisch? En dan denk ik, je eet vegetarisch en je bent een vegetariër... Maar ik ben ook gestopt dit verschil in de Nederlandse taal uit te leggen.

De meeste mensen denken, gezien ik zeker ook een dierenliefhebber ben, dat ik het met name een 'zielig' idee vind voor de dieren. Echter moet ik bekennen dat ik eens in de zoveel tijd wel een bescheiden stukje vis eet en dit niet bepaald zielig vind.

Nu hoop ik dat ik niet allemaal reacties krijg over de overbevissing en het hierdoor uitsterven van sommige mooie vissoorten, want ook hier ben ik me van bewust. Dit is de reden waarom ik niet zomaar meer iedere vissoort probeer te eten, maar de vissen (bijvoorbeeld zwaardvis) die op het moment in mindere mate voorkomen liever in de viswinkel of op de markt laat liggen.

Ik vond het bijgevoegde filmpje op youtube. De juiste reden waarom ik geen vlees meer eet wordt er haarfijn uitgelegd. Ik hoop dat ik jullie er een beetje mee kan inspireren. Ik veroordeel namelijk niemand voor het eten van vlees, maar vind wel dat je je van de gevolgen bewust moet zijn.

Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]