Title: Kom van dat dak af!
Kom van dat dak af!

Kom van dat dak af!

Media of JohanSchonebaum
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Kom van dat dak af!

Kom van dat dak af!

Hola todo el mundo!
Toda semana pasada he trabajado sobre el techo. Era muy bueno! Oftewel, de hele vorige week heb ik op het dak gewerkt. Het was heel leuk. Laag voor laag, met eerst gordingen (balken) toen dakbeschot (soort laminaat, wat goed is voor warmte afvoer, extra stevigheid en akoestiek), daarna tengels (weer balken), toen het nokje en uiteindelijk golfplaat (deze termen waren voor mij ook net Spaans hoor). Oftewel een weekje lekker apenkooien op het dak! Er is ook begonnen met aula 3 (3e lokaal). Helaas is het ineens niet zeker of er nog wel een 4e lokaal kan komen, toch. Zo niet, dan hoeven we nog niet stel te staan, dan kunnen we de oude lokalen van de school opknappen en evt. ook bij andere scholen gaan klussen. Verder mag ik misschien wel een speeltuin klussen na de lokalen, dat zou tof zijn!
Ook hebben we deze week weer lessen gegeven. Eén over metselen, met details over goeie mortel, wapening, en het uitzetten van lijntjes, en één les over wapening vlechten.
De educatie ploeg is al bijna zover dat ze docent trainingen gaan geven, hun doel hier.Tof dus. Ook hebben ze contact gezocht met de ouders van de wijk, om die op de hoogte te stellen van wat ze gaan doen en om hen te vragen wat zij vinden van het huidige onderwijs.
Zoals jullie gemerkt hebben is deze blog verschenen met wat vertraging. Ik was gister (zondag) in een klein avontuur beland waardoor ik niet op tijd thuis was. ik ging namelijk met een local en wat Holanders fietsen naar het dorpje Wahwah. Een fietstocht van 3uur deels over het strand en deels echt door de zee, tussen mangrove- en palmbomen door slingerend. Na deze tocht moesten we de Rio Wahwah (rivier) oversteken. Een mannetje in een uitgehakte boomstam met een zeiltje erop kwam aangezeild. Hij bleek de pond. Wahwah was een paradijsje, geen auto's of wegen, maar paarden, koeien en varkens die rond huppelden. Palmboompies en een strandje, prachtig! Uiteraard ben ik nog een stukje gaan varen met de boomstam en z'n eigenaar, die vertelde dat hij daarmee vis vangt op zee. Uiteindelijk met zonsondergang in een motorboot naar Puerto gebracht.Top dagje!

Hier is een link van een filmpje op de bouw dat André heet gemaakt; http://www.youtube.com/watch?v=243qXRcrU1Y
En er wordt door ons ook een blog bijgehouden op de site van de stichting (voor de mensen die geen genoeg kunnen krijgen van dit project!): samenscholen.blogspot.com .

Hasta luego amigos!!

PS, na deze week is hier in Nicaragua Semana Santa, een feestweek waarin iedereen vrij is. Ik dus ook, ik ga een weekje naar de jungle (el Naranjal heet het dorpje). We gaan op zaterdag weg dus het zou kunnen dat de volgende blog wat later komt.

More contributions of WorldSupporter author: JohanSchonebaum
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]