Inzameling voor KnK!!

Lieve allen!

Langzaam begint er al weer een eind te komen aan mijn tijd in de Filippijnen. Ik heb hier ontzettend genoten, maar ik ben het meest onder de indruk geraakt van de werkzaamheden van mijn stageplek, KnK Philippines. KnK biedt allereerst een thuis voor straatkinderen, children at risk en jonge delinquenten. Hier krijgen jongens van 9 tot 15 jaar kans op een positieve toekomst door onderwijs en therapie te krijgen en weer gewoon kind te kunnen zijn. Bij dit 'House for Youth' heb ik mijn stage gelopen. Daarnaast doet KnK verschillende projecten die communities versterken, zoals onderwijs voor out-of-school youth, opvoedingscursussen, income generating programma's voor vrouwen en rechtsbijstand in jeugdgevangenissen. Ik heb ontzettend veel waardering gekregen voor de manier waarop KnK met zo weinig budget, zulke professionele zorg kan bieden.

Waar ik mee zit, is dat de jongens na hun 15e niet meer bij KnK kunnen blijven, maar weer worden gere-integreerd met hun familie. Vaak bestaan er zorgen over de arme communities met allerlei ongunstige invloeden, en de families die niet voldoende in staat zijn om de jongens op te vangen. Naar school kunnen blijven gaan zou deze jongens kunnen beschermen voor de terugval in crimineel gedrag. KnK zou dan ook zo graag na het verblijf in het 'House for Youth' deze jongens blijven ondersteunen door middelbare school-beurzen aan te bieden en hen te begeleiden op de middelbare school. Het potje 'middelbare school-beurzen' lijkt maar lastig te kunnen worden gevuld, omdat de meeste donateurs liever materiële zaken doneren. Natuurlijk is die nieuwe TV hartstikke leuk, maar zouden we niet moeten willen dat deze jongens op een duurzame manier worden geholpen? Wat is er nou waardevoller dan goed opgeleid zijn?
Een jaar naar school gaan (inclusief boeken, uniform, transport, etc) kost omgerekend ongeveer 100 euro. Voor 35 cent kun je dus al een jongen een dag naar school laten gaan! Willen jullie KnK helpen om ook de middelbare school mogelijk te maken? Ik zou de jongens zo graag gunnen ze niet meer bang hoeven te zijn voor hun 15e verjaardag, maar dat ze door kunnen gaan met aan hun toekomst te werken.

Ik sta voor 100% garant dat het geld op de juiste plek komt, iedere kleine bijdrage helpt al!!! Mijn rekeningnummer is 8918475 tnv A. Spruit. Op mijn afscheid op 13 juli zou ik graag het ingezamelde bedrag willen overhandigen aan KnK. Namens alle jongens van KnK, heel erg bedankt.

Liefs, Anouk

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Anouk1990
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.