De weggeefshow in Zambia

Hallo allemaal,

natuurlijk heb ik in Zambia niet alleen gefilmd, maar hebben we vanuit Nederland ook wat dingen meegenomen om uit te delen.

Zo hadden we voor alle vrouwen bij aankomst een soort gastentasje met een borstel, spiegeltje, badmuts, zeepje etc. Dat bleek een groot succes! Ze waren niet langer verlegen en begonnen direct elkaars haren te kammen en de spiegel te bewonderen!

Tijdens de door de crew georganiseerde dansmiddag hadden we een prijs voor degene met de beste moves, iedereen deed haar best en uiteindelijk hebben we dan iedereen maar snoepjes gegeven (snoep was de prijs). Dit vonden ze uiteraard superlekker, maar wat ze echt nodig hadden bleek zeep te zijn. Er was een tekort aan zeep in het ziekenhuis en het enige wat deze vrouwen (door de incontinentie) de hele dag doen is zich wassen en hun kleren wassen. Zeep vliegt er dus doorheen!

We besloten dan de volgende dag ook massaal zeep in te slaan en dat hebben we de volgende dag uitgedeeld. Dit bleek een nog veel groter succes dan de borstels en spiegels de eerste dag!

Maar Alsof dat nog niet genoeg was, waren er ook een aantal vrouwen die wel een levende baby hadden gebaard en ik had in Nederland een aantal kilo's aan babykleertjes verzameld. Het was echt superleuk om die uit te delen. Wat over was heb ik op de kraamafdeling van het ziekenhuis uitgestald, en binnen 5 minuten was daar ook alles weg, door enthousiaste moeders in spe. Toen we smiddags terugkwamen in de afdeling, hadden alle babies de kleertjes al aan :).

Ik dacht eerst vanL al dat gesleep met die kleertjes en kilo's, ik weet het niet.... maar toen ik het uitdeelde, verbleekte dat weer helemaal bij het zien van de blije gezichten en ik kan iedereen aanraden om altijd als je buiten europa reist, gewoon oude kleren of schoenen of pennen of whatever mee te nemen, want je komt altijd altijd mensen tegen die het kunnen gebruiken.

Adios!

Image
Follow the author: Sanne Bouwman
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Sanne Bouwman
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]