Daar is ie dan!

Daar is ie dan, het resultaat van mijn telefonisch interview met Memory Magazine!! Het is een heel leuk stukje geworden. Ik weet in ieder geval zeker dat het gelezen wordt. Ik werd toegevoegd op Facebook door een jongen die mijn artikel gelezen had en ook graag vrijwilligerswerk zou willen doen, superleuk! En 1 van de meiden met wie ik in Kenia was kreeg een berichtje van een vriendin dat ze mijn stukje gelezen had en mij herkende. Ik ben beroemd haha! ;-)

 

Werken in een weeshuis in Kenia -  ‘Ik kreeg een disco als afscheid’

Al langer had Chiara de wens om naar Kenia te gaan. Na haar eindexamen VWO besloot ze dit plan te verwezenlijken en vertrok met steun van het JoHo World Supporter Fund voor 3 maanden naar Kenia om daar in twee verschillende weeshuizen vrijwilligerswerk te doen. “Het eerste tehuis waar ik kwam was het God Our Father Children’s Home, hier zaten 130 kinderen. Ik kwam bij de groep terecht voor kinderen tot vier jaar. In eerste instantie leek het me best lastig, want die kinderen spreken natuurlijk geen woord Engels. Maar ik leerde hier snel mee om te gaan. Naast het spelen met de kinderen hielp ik de vrouwen ook met schoonmaken, wassen en koken. Een hele beleving op zich. Wasmachines zijn er niet, dus wassen gaat met vijf emmers en duurt de hele middag. Sowieso gaat alles daar wat langzamer dan we in Nederland gewend zijn. Op straat werd ik zelfs aangesproken dat ik niet zo hard moest lopen! De mensen in Kenia zijn heel gastvrij. Van de mensen daar heb ik ook echt geleerd te genieten van kleine dingen. En je beseft daardoor ook dat je heel gelukkig mag zijn met de dingen die je hebt. Na zes weken begon ik aan mijn tweede project in het Heart Children’s Home, hier waren ze net een grote familie. Dit weeshuis was een stuk kleiner en er zaten meer kinderen van mijn leeftijd. Hier heb ik dan ook echt vriendschappen gesloten. Op mijn laatste werkdag zijn we met zijn allen naar het strand gegaan. Met z’n dertigen in 3 tuktuks, lekker proppen, maar je hoorde niemand klagen. En we hebben samen als afscheid een disco georganiseerd. Echt geweldig. Het was moeilijk om hier na een paar weken weer weg te gaan. Ik heb via Facebook nog steeds contact, dat is natuurlijk heel leuk. Ik ben inmiddels een bedrijfje gestart waar ik zelfgemaakte armbandjes verkoop en de helft van opbrengst naar Heart’s gaat. Afrika is verslavend. Ik hoop in de toekomst terug te gaan. Misschien om stage te lopen, want door deze ervaring weet ik wel zeker dat ik later iets met ontwikkelingshulp wil doen.”

 

Ben er best wel een beetje trots op en hoop dan ook dat het veel gelezen wordt en ik veel mensen/jongeren inspireer en enthousiast mee maak zodat ze net zo een mooie, onvergetelijke reis tegemoet mogen gaan als de mijne. Ik denk er nog heel vaak aan en mis het ook na alweer een half jaar thuis te zijn nog iedere dag.. You can always leave Africa, but Africa can never leave you.. Never knew this would be so damn true! #♥♡

 

Liefs, Chiara

Image
Follow the author: Chiara
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Chiara
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]