Challenge 10: Verjaardagen

Sommige verjaardagen onthoud ik altijd, gelukkig is het mij nog nooit overkomen dat ik de verjaardag van mijn ouders of broer of zusjes vergeten ben. Van vrienden vind ik het al wat lastiger, zeker bij vrienden die ik nog niet zo lang ken weet ik de verjaardagsdata niet uit mijn hoofd. En bij collega’s is het al helemaal lastig; iedereen kent vast wel het moment waarop je een hele dag met iemand was en er pas later achter kwam dat diegene jarig is. Voelt altijd zo lullig!

Gelukkig hebben we daar een fantastische oplossing voor: Facebook! Je kunt Facebook vragen of ze iedere week een mailtje sturen met alle jarigen die week naar je toesturen. En op je beginpagina staan iedere dag de jarigen vermeld. Maar niet iedereen zit op Facebook. Daarnaast hoor ik vaak de klacht dat het zo onpersoonlijk is. Bijna niemand stuurt een berichtje met een originele tekst die echt op die persoon slaat, verder dan gefeliciteerd komen de meeste mensen niet. En het gevaar bij Facebook is ook dat je deze korte berichtjes naar vrienden begint te sturen, vrienden die veel meer verdienen.

Daarom heb ik deze week weer ouderwets alle verjaardagen van goede vrienden en familie in mijn agenda gezet. Vroeger deed iedereen dat, maar sinds de opkomst van het internet is het weinig meer nodig. Maar ik heb alle vrienden die ik meer wil sturen dan een facebookberichtje in mijn agenda gezet, zodat ik op de dag zelf iets leuks kan doen. Dit mag ook een e-card zijn of iets anders via internet, als er maar persoonlijke aandacht in zit. Het kost wel wat tijd, want je moet eerst alle verjaardagen opzoeken en in je agenda zetten. Daarnaast is er bijna iedere week iemand jarig, dus moet je iedere keer weer wat leuks verzinnen. Ik denk dat het wel heel erg gewaardeerd wordt en ga proberen of ik iets persoonlijker mensen een fijne verjaardag kan toewensen!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of IsisHommema
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.