besteding sponsorgeld

Ik wil graag even met jullie delen wat ik nu precies gedaan heb met het geld dat ik in Nederland opgehaald heb. Op een rijtje:

 • Schoenen gekocht voor Max, hij had geen schoenen en mocht dus niet eens buiten het weeshuis komen.
 • Schommels gerepareerd, er stond een geraamte van een schommel en binnen vvond ik oude stoeltjes. Op deze manier een nieuwe schommel gemaakt, eerst met touw. Later heb ik kettingen kunnen kopen, die gaan natuurlijk vveel langer mee. De kinderen kunnen nu lekker schommelen en daar zijn ze heel blij mee!
 • Het dak gerepareerd, in een van de slaapkamers was een enorme lekkage waarbij de hele kamer onder water liep als er een tropische bui voorbij kwam. Helaas niet de juiste persoon in de hand genomen, maar gelukkig heb ik gisteren te horen gekregen dat het nu definitief gemaakt is door een gekwalificeerd persoon!
 • Een tafel laten maken voor in het klaslokaal, het doel was de kinderen een plek te geven waar ze rustig kunnen spelen en leren. Dat is gelukt! Sinds de tafel er is hebben de kinderen meer rust om iets af te maken, er worden mooiere kleurplaten gemaakt en we hebben zelfs een aantal keer gepuzzeld. Voor iedereen is er ruimte aan de tafel dus er kunnen meerdere dingen tegelijk gedaan worden. In de oude situatie was het niet mogelijk dat een kind ging kleuren terwijl de rest een spelletje deed. Nu kan in groepjes gespeeld worden.
 • Een kast laten maken voor in het klaslokaal, voorheen was er een tas waar alles (toendertijd alleen een kleurboek en los papier en potloden) ingepropt was. Tegenwoordig kunnen de kinderen hun spullen opbergen in de kast. Het is nog wel een klus om dat te leren, maar dat komt wel hoop ik. Helaas is de kast een aantal keer niet goed afgesloten waardoor andere kinderen spullen gestolen hebben, maar tegenwoordig gaat dit beter. Hoe beter het gaat, hoe meer speelgoed er aangeschaft kan worden. Zodra je weet dat het goed bewaard blijft, is dit de investering zeker waard.
 • Een slaapkamer, keuken en halletje geverfd, deze zijn zeker opgeknapt. De kinderen zijn vooral blij met de slaapkamer, waar ik ook een vlinder en bloemen op de muur heb geschilderd. Het is nu echt een kinderkamer, bovendien is het stukken schoner. Dit geldt zeker ook voor de keuken, waar veel minder cockroaches (soort kakkerlakken) rondlopen tegenwoordig.
 • De kinderen schoenen gegeven, ofwel voor school ofwel voor de kerk. Een aaantal kinderen was hier heel blij mee. Zij hadden namelijk nog geen sschoenen voor school. Of naja, schoenen met gaten erin dan.
 • Het klaslokaal laten betegelen, deze ziet er nu veel netter uit. Alle oude, onbruikbare, troep die er stond is weggegooid. Dat op zich is al een hele vooruitgang, maar ook de vloer is nu dus veel mooier. Het is beter schoon te houden en de kinderen spelen ook meer binnen. Ik hoorde de kerk het plan opperen om de ruimte ook te verhuren. Dit zou goed zijn omdat dit geld oplevert, waarvan een deel uiteindelijk weer bij het weeshuis terecht komt. Ook een theatergroep maakt nu gebruik van de ruimte om te repeteren.

Ik heb veel mooie dingen kunnen doen voor de kinderen en ouders van het weeshuis. Daar ben ik erg blij mee, en ik ben degene die mij geld hebben geschonken natuurlijk erg dankbaar. Erg leuk, als ik zie wat ik in korte tijd voor de kinderen heb kunnen betekenen! Misschien kan dit voor sommigen onder jullie als inspiratiebron dienen voor het besteden van sponsorgeld in het buitenland. Groetjes!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Sanne Lisa Molenaar
Content
Access level of this page
 • Public
 • WorldSupporters only
 • JoHo members
 • Private
Statistics
7
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.