Contact met mijn Afrikaanse vrienden!

De afgelopen maanden heb ik niet stil gezeten wat mijn vrienden in Afrika betreft. Ik ben ze niet vergeten, mijn maatjes bij Palm Tree. Sterker nog: ik heb nog steeds dagelijks contact met ze! Met Andile praat ik veel op Facebook en Joshua heeft veel steun aan me via whatsapp. Ook heb ik inmiddels contact met een aantal jongens van The Farm.

Maar praten met ze is niet het enige wat ik heb gedaan. Een paar maanden na terugkomst heb ik eindelijk alle foto's van Palm Tree bij elkaar gesprokkeld en laten afdrukken. Ik wilde die jongens een herinner meegeven, zodat ze mij niet zouden vergeten. Ik heb die foto's vervolgens naar mijn begeleidster gestuurd en via een van de reizen zijn die aangekomen in Zuid Afrika. En de jongens waren zo vreselijk gelukkig! Van Peter en Yvon heb ik toen nog foto's ontvangen: binnen een minuut waren alle foto's weg. Ook het briefje dat erbij zat was verdwenen. Ze hebben zich toen weer zo speciaal gevoeld..

Afgelopen kerst wilde ik ze ook persé op een zo bijzonder mogelijke manier de beste wensen wensen. Dus ik besloot om samen met Robbin een pakket in elkaar te flansen wat we dan zouden kunnen opsturen naar Palm Tree. Ik heb toen Worldmapping gemaild of zij niet binnenkort een reis gepland hadden staan naar Zuid Afrika, aangezien dat een stuk makkelijker is. Dit kon, maar dan moest het niet te groot zijn.. Toen hebben we het volgende bedacht:

Een zelf in elkaar genaaid zakje met daarin evenveel kerstballen als bewoners van Palm Tree. Zo had iedereen zijn eigen kerstballetje. Maar het belangrijkste van alles was de USB. Ik heb alle meiden van onze groep gevraagd een korte boodschap op te nemen. Deze hebben we vervolgens achter elkaar geplakt en op een USB gezet. En zo ging ons kerstpakketje naar Afrika..

En wauw, weer hebben we ze zo aangenaam verrast! Opnieuw hebben we foto's ontvangen waarop iedereen om de televisie heen staat. Zelfs een wijzend vingertje van herkenning en gebogen ruggen om het beter te zien. Ze vinden het ongelovelijk dat zij helemaal vanuit Nederland zó'n speciaal bericht krijgen. En dat maakt mij dan weer zo intens gelukkig..

Access: 
Public
Related content or attachment:
Contact met mijn Afrikaanse vrienden!
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
619