Milleniumdoelen in de Filipijnen
De milleniumdoelen richting zich op het uitbannen van wereldwijde armoede. In de Filipijnen wordt er absoluut gewerkt aan deze doelen. 
De smokey school tour houdt zich bijvoorbeeld bezig met kinderen uit de sloppenwijken. Onderwijs wordt aangeboden en gestimuleerd! 
Ik vind het belangrijk dat men investeert in kinderen (de toekomst) en dan op het gebied van educatie. Door hun op te leiden is de kans vele malen groter op een betere toekomst en kunnen ze misschien werk krijgen en zichzelf voorzien. Hierdoor hoeven ze geen honger te lijden.
Uitbannen van extreme armoede en honger en het bereiken van een universele basiseducatie zijn voor mij de meest belangrijkste doelen en daar moet de Filipijnse overheid wat mij betreft op focussen. Momenteel werd er grond/land aangeboden voor mensen uit de sloppenwijken. Het probleem is echter, men kan geen werk vinden dus moeten ze alsnog terug. De overheid moet beter nadenken over dergelijkse aspecten. 
De Filipijnen zien helaas niet altijd de voordelen van onderwijs, zij hebben niet altijd het idee dat onderwijs belangrijk is. Ik kreeg het idee dat bepaalde mensen slechts per dag leven en weinig rekening houden met de toekomst, waardoor ze dus ook niet denken aan geld sparen voor hun kind om hem/haar naar school te kunnen laten gaan. Nederlanders kijken vaak toekomstgericht, een ding waarvan Filipijnen zouden kunnen leren. 
Wat wij kunnen leren van Filipijnen is met minder luxe tevreden zijn. Met name kinderen van tegenwoordig zijn behoorlijk verwend als ik dat vergelijk met de Filipijnen.
 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Mauriceja1
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1
Selected Categories