South-Afrika een geweldig land

Ik ben nu al weer een tijdje geleden naar Zuid-Afrika geweest.

Ik zal zo goed als mogelijk beschrijven wat we hebben gedaan.

Onze reis begon toen we van Dusseldorf via Dubai naar Zuid-Afrika gingen.

We kwamen aan en ontmoeten onze begeleiders(Zola en Phelelani) die ons naar een mooi hostel brachten vanwaar we naar Mother of peace gingen(een soort weeshuis voor kinderen die mishandeld waren of geen familie meer hadden).

we werden daar welkom geheten door een groep van hen die een nationale dans voor ons deed. we werden daarna rondgeleid en kregen te zien waar we zouden slapen als we een paar dagen later daar weer terug zouden komen om er iets langer te blijven. vervolgens gingen we met de kinderen nog een tijdje spelen om even later weer terug te gaan naar het hostel. 

de volgende dag gingen we naar Kwamakhuta in een grote township in de buurt van Durben. daar hebben we van de daar wonende kinderen ook een nationale dans gezien en het ook zelf geprobeerd(we moesten een van onze benen zo hoog mogelijk de lucht in schoppen, maar dat lukte niemand van onze groep zo goed als de mensen daar waarvan sommige hun voet bij hun nek konden laten komen). hierna gingen we nog een paar spelletjes doen. een daarvan was dat we de hele tijd een liedje moesten zingen en dan om de beurt elkaar moesten knuffelen, maar ook een spelletje waarbij we elkaar moesten afgooien met een in plastic zakjes gehulde modderkluit.

de volgende dag gingen we op safari in het Tala Game Reserve. we hebben allemaal wilde dieren gezien, maar de big five hebben we niet gezien want er zaten geen leeuwen of olifanten. vervolgens hebben sommige daar ook nog een duik in het ijskoude zwembad water gemaakt(ik ben er ook even in gegaan). daarna gingen we naar mother of peace en hebben daar onze bedden opgemaakt. de kamers waren alleen iets te klein dus zijn een paar jongens(waaronder ik) en één begeleider naar een ander huisje gegaan dat aan het pleintje met de kerk lag.

de volgende dag en de drie daarop volgende dagen waren ongeveer hetzelfde. we stonden op gingen werken aan de binnenplaats van het school/hoofdgebouw van mother of piece(dat werken was best uitputtend), om daarna(uitgeput) nog te gaan spelen en rennen met de kinderen. en aan het eind van de dag was dan helemaal op. meestal nog wel een potje poker bij ons huisje (ik heb geen enkele keer gewonnen). 

de laatste dag hebben wee een muurschildering van een olifant en een baby olifantje gemaakt vervolgens een soort big race gedaan met klauteren, appel race door banden heen gaan enzovoort. eindigend met een optreden ik deed ook in een groepje mee, en we moesten het volkslied zingen(dat ik niet kende en ik heb dus geplaybackt). maar mijn groepje heeft toen wel mooi gewonnen. daarna hadden we nog een braai(barbecue) met zijn allen, om vervolgens onder de dekens te kruipen.

de volgende morgen hebben we allemaal afscheid genomen en zijn op weg gegaan met de jeep naar Drakensbergen-Lesotho met een tussenstop waar we een nachtje hebben geslapen met een leuk kampvuur erbij en een paar enge griezelverhalen. de volgende dag gingen we weer verder met hier en daar een pauze(een pauze was bij een klein watervalletje waar we lekker echt fris water hebben gedronken). de omgeving was adembenemend en ik overdrijf niet, hoge bergketens die je helemaal nietig laten voelen(we hebben ook een stop gehouden op de hoogste bergtop). we kwamen aan in een klein plaatsje waar we een nacht hebben geslapen. ze hadden rieten huisjes een gat in de grond als wc(ze hadden er nog wel een hokje er omheen gemaakt) en olielampen als verlichting. sommige vonden dat een beetje vervelend, maar ik had er niets op tegen. diezelfde dag gingen we paardrijden. ik had dat nog nooit gedaan en bij het in galop gaan viel ik dan ook bijna af(drie keer). de volgende dag gingen we naar een plaatselijke zieneres. die van sommige de toekomst heeft voorspeld( ze zei zo'n beetje tegen iedereen dat ze een gelukkig leven zouden lijden).

de volgende dag gingen we naar Palm Tree(dit is een kinderdagverblijf/school waarvoor je niet veel moet betalen. de eigenares heeft een stuk of 9 kinderen geadopteerd en daarnaast heeft ze nog een opvang/school. ook voor de kinderen die niet goed kunnen leren hebben ze een progamma waarbij ze knuffels of sleutelhangers maken, waarbij de technieken helpen om in het echte leven dingen te maken zoals een scheur in een broek. we hebben zelf een sleutelhanger daar gemaakt, en hebben vervolgens nog met de kinderen gespeeld. toen zijn we weer terug gegaan naar het hostel.

de (zo goed als) laatste dag hebben we nog even al onze portemonnees gepakt en zijn naar een klein winkelcentrum in dubai gereden om souvenirs te kopen. en in de middag nog even naar het strand (ook koud).

de volgende dag gingen we met een boel nieuwe ervaringen erbij naar het vliegveld hebben afscheid genomen van de begeleiders (die ik nu nog steeds mis) en zijn vertrokken op weg terug naar huis. 

 

 

 

 

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.